Alaşehir Halk Eğitim Merkezi'nin Çalışmaları Değerlendirildi

Manisa'nın Alaşehir İlçesi Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitimi Kurumları Yönetmeliği gereğince, Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlanma ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi'nin Çalışmaları Değerlendirildi
Manisa'nın Alaşehir İlçesi Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitimi Kurumları Yönetmeliği gereğince, Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlanma ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.
Milli Eğitim Müdürülüğü'nde yapılan toplantıya Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Coşkun, sivil toplum örgütleri ve kurum amirleri katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azim Kökten, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Alaşehir'de 6 bin 884 kadın, bin 829 erkek olmak üzere toplam 8 bin 713 kişinin okuma yazma bilmediğini belirterek, "2009-2010 eğitim öğretim yılı içerisinde açtığımız kurslarla 777 erkek, 235 kadın olmak üzere toplam bin 12 kişinin okuma yazma öğrenmesini sağladık. Okuma yazma bilmeyenlerin kurslara katılmaları için Kaymakamlık başkanlığında oluşturulan komisyonla, muhtarlar, belediye başkanları, ilçe müftülüğü, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile işbirliği yapılarak okuma yazma bilmeyenlerin kursa alınmalarını sağladık. Bu çalışmalarımız bu yıl da devam edecek. 2009-2010 eğitim öğretim yılında toplumun ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda mesleki, sosyal ve kültürel amaçlı 269 kurs açtık. Kurslarımıza 3 bin 296 kadın ve 2 bin 981 erkek olmak üzere toplam 6 bin 277 kişi katılarak belge alma başarısını gösterdi." dedi.
2010-2011 eğitim öğretim yılında toplumun istek ve ihtiyaçlarına göre değişik alanlarda kurslar açarak eğitim alanlarını genişletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Kökten, Alaşehir kaymakamı Musa Uslan,yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek,çalışmaların aynı işbirliği çerçevesinde devam etmesini istedi.