MHP lideri Bahçeli: PKK'nın talepleri bir takım zırvalar ile toplum meşgul ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın taleplerinin bir takım zırvalarla televizyonlarda gece gündüz toplumun meşgul e

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın taleplerinin bir takım zırvalarla televizyonlarda gece gündüz toplumun meşgul edildiğini belirtti.

MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından Gönlüferah Otelinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Genel Başkan Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Otele gelişinde partililer tarafından kapıda karşılanan Devlet Bahçeli, ezan saatine kadar odasında biraz dinlendi.

Partililer ve davetliler ile birlikte otelin bahçesinde iftarını açan Bahçeli, ardından bir konuşma yaptı. MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli, AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Konuşmasına yatsı ezanı okunurken ara veren Bahçeli, ezanın bitmesi ile konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

"Ülken için 'Bir hayır yeter'" yazısı önünde partililere seslenen Bahçeli, konuşmasında, Türkiye'deki her siyasi parti gibi kendilerinin de sivil bir anayasa istediğini, ancak bunun uzlaşma ile yapılması gerektiğini öne sürdü. Bu konuda AK Parti'nin uzlaşmadan kaçındığını ve dayatma ile bunu gerçeleştirmek istediğini belirten Bahçeli, Başbakan'ın ise gizli gündeminin bulunduğunu iddia etti. Başbakan'ın gizli gündemini araştırmaya devam ettiklerini anlatan Bahçeli, vatandaşında bunu iyi düşünmesi ve araştırması gerektiğini söyledi.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin bölünmesine zemin hazırlanmaya çalışıldığı uyarısında bulunan Devlet Bahçeli, Başbakan ve referandumun gizli gündemi bulunduğunu savundu. Referandumun PKK açılımının hukuki altyapısına zemin hazırlama amacı güttüyünü iddia eden Bahçeli, bu nedenle buna engel olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk silahlı kuvvetlerinede sahip çıkan Devlet Bahçeli, "Bir çok kesim televizyonlarda silahlı kuvvetleri eleştirerek, PKK sorunu askeri yönden çözülmez diyerek silahlı kuvvetleri eleştirmekte. Geçmişte mücadele veren insanlar doğru veya yanlış, yargıya intikal etmişlerine saygı duyuyoruz. Yargıda en kısa zamanda sonuçlanmalı. Ama Türkiye'nin tek silahlı kuvvetleri tahrip edilemez, edilmemeli. Bundan dolayı herkes haddini bilmeli ve ne kadar konuşacağını iyi bilmeli. Terörle mücadele edenleri bu gün medya aracılığı ile karalar türlü türlü suçlamalarla onları toplum nezdinde saygınlığını yitirir konuma getirirseniz, yarın bölücü terör bitmeyeceğine göre onun karşılığını verecek olan Türk silahlı kuvvetleri ve emniyet güçlerinin mücadele azmini nasıl ortaya çıkaracaksınız.?" dedi.

Telvizyonlarda aydın geçinen kötü adamların PKK sorununun silahlı kuvvetler ile çözülemediği bu nedenle siyasi bir çözüm bulunması önerisi sunulduğunu anlatan Bahçeli, "Nedir siyasi çözüm? varmı bir önerin?, önerinin karşılığı ne, PKK'nın taleplerinin yavaş yavaş Türkiye'ye kabul ettirmek, bir aydın görevi olarak bir takım zırvalarla televizyonlarda gece gündüz toplumu meşgul ederek yapılan değerlendirmelerdir." şeklinde konuştu.

Bu gidişatın hayırlı bir gidişat olmadığının altını çizen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sözlerini; "Bizim düşüncemiz bu, ama başka düşünenlerde olabilir. Ancak Türkiyenin nereye gittiğini eğer hep beraber hesaplamaz isek o zaman Türkiye bir karanlık tünele sokulacak, tünelin ışığını ise nerede ne zaman kimin tarafından görüleceği de belli olmayacaktır." şeklinde sürdürdü.

Kendilerinin MHP olarak ülke yararına referandumda 'hayır' diyeceklerini anlatan Devlet Bahçeli, "O bakımdan önümüzdeki fırsatı akıl süzgecinden geçirerek, vicdanımızın sesini dikkate alarak önce ülkem ve milletim, sonra partim anlayışı ile hareket ederek, bu iktidara veya bu iktidarı bu noktayla sürükleyen çevrelere bir dur diyebilmenin uyarısını yapmakta yarar vardır diye düşünüyoruz. MHP olarak bu uyarıyı halkoylamasında 'hayır' oyu vererek yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bizim düşüncemiz bu, ama takdir sizindir, ülke sizin, karar sizindir." şeklinde sözlerini noktaladı. MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, daha sonra Bursa'dan ayrılarak Ankara'ya hareket etti.