Türkiye'nin ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında Kayseri'den 16 firma yer aldı

İstanbul Sanayi Odası(İSO)'nın her yıl yayınladığı 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' anketinin 2009 yılı sonuçları açıklandı. Geçen yıl K

İstanbul Sanayi Odası(İSO)'nın her yıl yayınladığı 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' anketinin 2009 yılı sonuçları açıklandı. Geçen yıl Kayseri Sanayi Odası üyesi 18 firmanın yer aldığı yer aldığı listede bu yıl 16 firma bulunuyor. ERBOSAN Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret AŞ Kayseri sıralamasında birinci olurken, Saray Halı AŞ ikinci, Ser Dayanıklı Tüketim Malları İç ve Dış Tic. San. Ltd. Şti. ise üçüncü sırada yer aldı.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, bu sıralamalara girmenin Kayseri ve firmaları açısından son derece önemli olduğunu ancak şirketlerin hayatiyetlerini devam ettiriyor olmalarının daha da önemli olduğunu söyledi.

Her şeye rağmen üretimin devam ediyor olmasının ülkemiz adına sevindirici bir durum olduğunu açıklayan Başkan Boydak, "Kayseri'nin kendi klasmanındaki iller arasında başarılı bir yerde olduğunu görmekteyiz. Gelecek yıl bu listelerdeki firmalarımızın sayısının artmasını ve firmalarımızın kar ederek büyümelerini bekliyoruz. Sıralamaya giren firmalarımızdaki emeği geçen tüm yetkililere Kayserimiz adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.