'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasına Gaziantep'ten 16 firma girdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuru

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' arasına Gaziantep'ten 16 firmanın listeye girdiğini söyledi.

Türkiye'nin 'İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasına giren Kaşmir Halı San. ve Tic. AŞ, Bayteks Tekstil San. ve Tic. AŞ, Yasin Kaplan Halı Sanayi ve Ticaret AŞ, Kaplan Kardeşler Halı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., İpek Yem ve Gıda San. ve Tic. AŞ, Kartal Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Acarsan Makarna Un Gıda San. Tic. AŞ, Canan Tekstil San. ve Tic. AŞ, Sayınlar Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Mutlu Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Eruslu Tekstil San. ve Tic. AŞ, Betaş Mensucat San. ve Tic. AŞ, Beşsan Makarna Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Angora Halı Sanayi ve Ticaret AŞ, Tat Makarnacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kutlayan Koçer, Gaziantep'in Türk sanayisindeki konumunu her geçen gün daha da büyüttüğünü, sahip olduğu potansiyel ve sanayileşme modelindeki farklılıkla Gaziantep'in her geçen sene gücüne güç kattığını ifade etti.

Gaziantep sanayisinin istihdam, üretim ve ihracat konusunda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirten Koçer, "Firmalarımızın Türkiye'nin üretim ve ihracat vizyonuna sürekli artan bir katkı sağladığı günümüzde, ortaya koymuş oldukları bu başarı, Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin başarısını yükseltmekte aynı zamanda markalaşarak, inovasyona, Ar-Ge'ye ve akıllı üretime önem vererek hedef çıtasını daha da yukarıya çıkarmaktadır. Gaziantep Anadolu sanayisinin itici gücü ve başarılarıyla model ve marka bir şehir olmuştur. Gaziantepli sanayiciler her zaman olduğu gibi bugün de üretimden kazandığını yine üretime yatırmış, elde ettiği üretimle ülke ekonomisinde farklılık yaratmaya devam etmiştir. Ekonomideki üreticiyi zorlayan mevcut şartlar ve sıkıntılara rağmen, bugün açıklanan listede birçok firmamız üst sıralara çıkmış ve üretimden satışlar toplamında geçen yıla göre önemli artışlar yaşanmıştır. Geçen yıl ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde bulunan 5 şirketimizin bu yıl ilk 500'e çıkması nedeniyle, şirketlerimizin performans arttırdıklarını görüyoruz. Gaziantep olarak 2009 yılı 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında toplam 32 firmamız bulunmaktadır."

Koçer, listede isminin açıklanmasını istemeyen bir firmanın da yer aldığını sözlerine ekledi.