Şenol Güneş: Liverpool'u 34 yıl sonra ağırlamaktan dolayı mutluyuz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Liverpool maçında işlerinin kolay olduğunu söylemenin zor olduğunu, ancak iyi bir mücadele ile turu geçen ta

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Liverpool maçında işlerinin kolay olduğunu söylemenin zor olduğunu, ancak iyi bir mücadele ile turu geçen taraf almak istediklerini söyledi.

Güneş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunun rövanşında yarın oynayacakları Liverpool maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, 34 yıl aradan sonra Liverpool'u tekrar Trabzon'da ağırlayacak olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Dünya devi olan bir takımın Trabzon'da bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Güneş, "Onları iyi bir şekilde ağırlamak, sahadaki mücadeleyi de kazanmak istiyoruz. İlk maçta 1-0 kaybetmiştik. Bu bizim için dezavantaj. Sahamızda tur atlamak için kazanmamız gerekiyor. Bunun için de iyi oynamak gerekiyor. Bunu başaracak iyi de bir ekibimiz var. Seyircimizin de desteği ile kazanmak istiyoruz." dedi.

İşlerinin kolay olduğunu söylemenin zor olduğuna kaydeden Güneş, "Ama Trabzonsporlu futbolcuların da bu tarihi olaya gerçekleştirmek için bu şansı iyi kullanacaklarına inanıyorum. Bizim tüm oyuncularımızın kazanma anlayışı ile mücadele edecek. Takım halinde kazanmak için mücadele edeceğiz ama sabırsızlık göstermemeliyiz. Bu sabrı ve güveni de hem bizim hem de seyircinin göstermesi gerekiyor. Çünkü telaş rakibin işini kolaylaştırır. Sabırsızlığımız olmayacak. Tüm takım olarak kazanmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Güneş, Glowacki'nin yokluğunun üzüntü verici olsa da onun yerine oynayacak olan Giray'ın da iyi durumda olduğunu ve onu aratmayacağına inandığını dile getirdi.

Güneş, rakibin önemli oyuncalarının olmamasının bir avantaj olmayacağını, yerlerine oynayacak oyuncuların da çok kaliteli oyuncular olduğunu kaydetti. Başarılı teknik adam, 2-3 tane oyuncu yok diye düşünmenin hata olacağını, sabırla oynayıp maçı kazanmak istediklerine değindi.

Gol yemeden gol atıp rakiplerini yenmek istediklerini anlatın Güneş, seyircinin de sabırla bunun için kendilerini desteklemelerini istedi.

KALECİ ONUR: KAZANIP TURU GEÇMEK İSTİYORUZ

Bordo-mavili takımın başarılı kalecisi Onur Recep Kıvrak de yarınki maçı kazanıp turu geçmek istediklerini ifade etti.

Süper Lig'de Fenerbahçe'yi yenmenin moraliyle Liverpool karşısına çıkacaklarını belirten Onur, "Liverpool maçı bizim için önemli zorlu bir ekip ama Fenerbahçe galibiyetinden dolayı biz de çok moralliyiz. Kazandığımız taktirde bizi nelerin beklediğinin farkındayız. Gerçekten zor ama izleyenler için iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Rakibimiz de kazanmak isteyecek ama biz daha istekli olacağız. Çükü taraftarımızın önünde oynayacağız, bu da bizim için bir avantaj. Sahada elimizden geleni yapıp turu atlamak istiyoruz." dedi.

Başarılı kaleci, tüm takım olarak maçın öneminin farkında olduklarını, yarın herkesin çok farklı bir Trabzonspor izleyeceğini sözlerine ekledi.