Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Kayıhan: Güneş balçıkla sıvanmaz eksiklerimiz için önlem alacağız

Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, ligin ilk haftasında karşılaştıkları ve 1–0 kazandıkları Diyarbakırspo

Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, ligin ilk haftasında karşılaştıkları ve 1–0 kazandıkları Diyarbakırspor maçının ardından lige hazır olmadıklarını ve 'güneş balçıkla sıvanmaz' deyip bir takım önlemler almaları gerektiğini söyledi.

Takımın Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği idman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, "İlk haftayı zor da olsa galibiyetle kapadık. Rakibimiz A2 takımından aldığı futbolcularla karşımıza çıktı ve kora kor bir mücadele ortaya koydular. Böyle bir rakip karşısında oldukça zorlandık. Zor da olsa kazanmak güzel ama bundan sonra rakiplerin ve maçların çok farklı olacağını hepiniz iyi biliyorsunuz." dedi.

Ligin ikinci haftasında karşılaşacakları Karşıyaka maçının oldukça zor geçeceğini ifade eden Kayıhan, "Karşıyaka maçı oldukça zor bir karşılaşma olacak. Ligde ilk kez taraftarımızın huzuruna çıkacağımız bu maçta kendimize yakışanı yapıp kazanmak zorundayız. Muhteşem taraftarımızın önünde oynayacağımız maçı kazanıp galibiyeti onlara hediye etmeliyiz." diye konuştu.

Birkaç hafta sonra Rizespor'un nereye doğru gideceğinin belli olacağının altını çizen Ümit Kayıhan transferler, takımın son durumu ve lig hakkında şunları söyledi:

"Orta saha ve forvette eksiklerimiz var. Daha fazla vakit kaybetmeden eksikler giderilmeli. Zaman aleyhimize işlemeye başladığından tersi bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. Rizespor'da kadro yapısı ve sistem değişikliği yaşanıyor. Buna herkesin alışması için hiçbir eksiğimiz olmamalı. Mücadeleci, savaşan sonuna kadar oyun disiplininden kopmayan bir takım olmanın uğraşını veriyoruz. Bunun içinde büyük mesafe kat ettik."