Kırıkkale'de Yerel Eşitlik Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

BM Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlanan Kırıkkale Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında gerçekleştirildi

BM Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında hazırlanan Kırıkkale Yerel Eşitlik Eylem Planı toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Kudret Sayın, İl Müftüsü Osman Şarklı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, kadınların ve çocukların vazgeçilmez birer unsur olduğunu belirterek, "Kırıkkale Ankara'nın yanı başında olmasına rağmen gerçekten sosyokültürel yapısını özellikleri itibarıyla daha projeli ve daha ciddi çalışmaların
yapılmasını gerektiren bir il. İlçelerimizde olsun il merkezinde olsun çalışan kadınlarımızın sorunları var. Evdeki ev hanımlığı yapan kadınlarımızın sorunları var, evde üniversiteye girmek için ya da bir işe girmek için kendine bir şans bir fırsat tanınmasını arzu eden kızlarımızın sorunları var. Ve bu bağlamda, bu konuda bir çalışmayı yapmamız ilimiz açısından son derece önemlidir" dedi.
İşsizlik ve eğitim konularına değinen Vali Güner, erkek istihdamının kadınlara oranla daha yüksek olduğunu ifade etti.
Vali Güner'in Konuşmasının ardından katılımcılara, BM Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı yerel koordinatörü Nilgün Salmaner tarafından sinevizyon eşliğinde bilgiler verildi.