Hükümetten tarım ve hayvancılığa destek

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, tarım ve hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla 2 yıl ertelemeli, 2 yıl ödemesiz, 7 yıl geri ödemeli, 0 fa

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, tarım ve hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla 2 yıl ertelemeli, 2 yıl ödemesiz, 7 yıl geri ödemeli, 0 faizli kredi çıkardıklarını söyledi.

AK Parti hükümeti döneminde tarım ve hayvancılık desteklerinin yaklaşık dört kart arttığına dikkati çeken Yalçın, çiftçi borçları ile ilgili yapılan çalışmalarda yaklaşık 1,5 milyar TL'ye varan faiz borçlarının silindiğini ve geriye kalan borçlarının yeniden yapılandırıldığını kaydetti. Köylere yönelik kırsal kalkınma projelerinin ciddi bir destekle hala sürdüğüne işaret eden Yalçın, şöyle konuştu: "Tarımsal ihracattaki artış 2,5 kata ulaştı. Yine AK Parti hükümeti döneminde sıfır traktör satışları 5 kat artış gösterdi. Hayvancılık destekleri 17 kat, kooperatif destekleri ise 12 kat arttı. AK Parti hükümeti bugün yeni bir müjde ile çiftçinin ve hayvancılık sektörünün yanında yer alıyor. Hükümet ciddi bir kaynak ayırarak 2 yıl ertelemeli 7 yıllık yüzde 0 sıfır faizli hayvancılık sektörünü destekleyici kredi verme kararı aldı."

Kaynak aktarımı ile hayvancılık sektöründe faaliyette bulunanların ciddi bir rahatlamaya kavuşacağını anlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Borçlarını ödemek, günlük geçimini sağlamak için sürekli elindeki büyükbaş veya küçükbaş hayvanını bazen vakti gelmeden kestirmek ve buradan gelir elde etmek zorunda kalan çiftçimiz bu kaynak aktarımı ile hayvan yetiştiriciliğinde önünü görerek daha akılcı bir yol izleyecektir. Bu aynı zamanda ülkemizin ekonomisini de ciddi bir temele oturtacaktır. Anadolu'da birçok hayvan üreticileri birliğinin başkanının olumlu yaklaşımı hükümetin de yüzde 0 faizli 7 yıl ödemeli kredi çıkartmasının ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasına vesile olmuştur."

Yalçın, ekonomide ve sanayide dengeli bir kalkınmayı başaran AK Parti hükümetinin bundan sonra da tarım ve hayvancılık sektörünü desteklemeye devam edeceğini ifade etti. Bursa'da aşırı yağış ve dondan etkilenen 3 bin 515 çiftçiye 9,3 milyon lira ödeme yapıldığını vurgulayan Yalçın, bu imkândan yararlanamayanlar için ikinci bir kararname çıkarıldığını, bu fırsattan yararlanmak isteyen çiftçilerin ay sonuna kadar başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.