Zile Belediyesi, şehit ailelerini iftarda bir araya getirdi

Tokat'ın Zile ilçesindeki şehit aileleri dün akşam düzenlenen iftarda bir araya geldi. Zile Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak şehit aile

Tokat'ın Zile ilçesindeki şehit aileleri dün akşam düzenlenen iftarda bir araya geldi. Zile Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak şehit aileleri ve gazileri onuruna verilen iftar yemeğine AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Ak, İlçe Müftüsü İlyaz Akyazı, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Zile Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bektaş Tatlı, Ramazan ayında şehit ailelerini unutmadıkları için Belediye Başkanı Vidinel'e teşekkür etti. Tatlı'nın şehitler için yazdığı şiiri okuması salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ruhunu Cenab-ı Allah'a, bedenini kara toprağa teslim eden şehitlerin eli öpülesi anne ve babalarını, çocuklarını ve yakınlarını saygıyla selamlarken birlik ve beraberliklerini hiç kimsenin bozamayacaklarını söyledi. Viidinel, "Biz öyle bir milletiz ki o gün ülkemizde şehit geliyor, biz o gün davulla, zurnayla çocuklarımızı askere gönderirken ay yıldızlı al bayrağa sarılı tabutumuzu da vatan sağ olsun diye kucaklıyoruz. Bölücü hainler işte bizim bu güzelliğimizin farkına varamıyorlar." şeklinde konuştu.

Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün de terör nedeniyle hala gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkamadıklarını beş yüz milyar dolar ülke ekonomisinin kaybettiğini söyledi. Gülsün, "Yüzyıllardır beraber kardeşçe yaşıyoruz, birbirimizden ayrımız-gayrımız yoktur. Ülkemiz çok meseleyi üstünden gelebilecek durumdadır. Yanlış politikalar nedeniyle bizi birbirimize düşürdüler. Gelin bu kanı durduralım, Zile artık şehit görmesin, demokrasimizi, kardeşliğimizi geliştirelim." dedi.