Helvacı: Gruplara kalamazsak tek suçlu biziz

Galatasaray kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalamazlarsa tek suçun kendilerinde olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızıl

Galatasaray kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalamazlarsa tek suçun kendilerinde olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty Lviv ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Helvacı, ilk yarıda ortaya konan futboldan memnun olmadıklarını belirterek, "Bugün seyircimiz kötü oyundan dolayı iyi bir ders verdi. Oynanan oyun ve alınan skor tam derslik bir maçtı. İlk yarıda oynanan oyundan memnun değildik ama ikinci yarıda oynanan oyun gerçek Galatasaray'a yakın bir oyundu. Oynamadan maç kazanmanın mümkün olmadığını oyuncular anladılar. Ukrayna'dan turu atlayacak bir skor ile döneceğimizden eminim. Rahat geçmek gerekilen turlarda zorluk çekiyoruz. Taraftarımızın tepkisi yapılamayan transfere değil, oynanan kötü oyunadır" dedi.

Transfer döneminin bitmesine daha vakit olduğunu ifaderek gerekli transferlerin yapılacağını dile getiren Helvacı, şunları söyledi: "Herkesten anlayış bekliyoruz. Her şeyin maliyeti var zamanında yapılamamasının da maliyeti var. Galatasaray'ın parasını dikkatli kullanmak zorundayız. Galatasaray takımı gruplara kalabilecek bir takıma sahip. Gruplara kalamazsak suç kendimizdedir transfer yapamadığımız için ancak şuanki kadromuz gruplara kalabilecek kapasiteye sahip. Bugünkü oyundan sonra daha fazla terlemek, daha fazla emek gerekiyor. Artık bu oyundan sonra kimse rahat edemeyecek. Bu durum oyuncuların kötü performansından kaynaklanıyor."

Mehmet Helvacı, tepkilerin normal olduğunu ifade ederek, "İnsanların tepki göstermesi normal. Geride olduğumuz için sinirle söylenilmiş tepkiler vardı. Ben de zaman zaman maç izlerken kötü oyun nedeniyle yönetim istifa demek istiyorum. İyi oynamayan bir Galatasaray takımı var ve beklentileri karşılayamadığı için tepkinin olması normal" diye konuştu.

Bu arada, karşılaşmanın başında sakatlanarak yerini Milan Baros'a bırakan Mehmet Batdal, Ukrayna'da turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karpaty Lviv'in golcü futbolcularından Sergiy Kuznetsov da, tur için avantajın kendilerinde olduğunu kaydetti.