Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek miting öncesinde basın toplantısı düzenledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yarın Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek miting öncesinde basın toplantısı düzenledi. Sorulara yanıt veren Yıldız, "Hükümet hiçbir zaman PKK ile masaya oturmaz" dedi.
Toplantıya; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Başbakan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan mitingin Kayseri açısından büyük önem taşıdığını bildiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ankara'da, Kayseri'de yapılacak olan miting için büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi yerine getireceğiz" dedi.

"DİĞER PARTİLERİN CUMHURİYET MEYDANI'NDA MİTİNG YAPMAMALARININ ACISINI ÇIKARACAĞIZ"
Referandum çalışmalarının Kayseri'de başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Bakan Yıldız, "Kayseri'de 400 bin broşür dağıttık. Tercih vatandaşların ama referandumun içeriğinin ne olduğunu onlara anlatmaya çalıştık. Miting sırasında hava sıcaklığını düşündük ve vatandaşları serinletmek için önlemler aldık. Mitingde üzerinde, 'evet' yazılı 20 bin şapka dağıtılacak. Mitinge katılanlara Türk bayrağı, partimizin bayrağı ve yine üzerinde 'evet' yazılı 40 bin bayrak dağıtılacak. Miting için gereken tüm
önlemler alındı. Kayseri'ye gelen diğer parti genel başkanlarının yapamadıklarını Cumhuriyet Meydanı'nda biz yapacağız ve bunun acısını çıkaracağız. Mitingimize büyük katılım olacak" diye konuştu.

"DEVLET TERÖRLE PAZARLIK YAPMAZ"
Son günlerde, AK Parti'nin PKK ile anlaştığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Taner Yıldız, "Devlet, terörle pazarlık yapmaz. Biz hükümetiz, hükümet hiçbir zaman PKK ile masaya oturmaz. Terörün bitmesiyle ilgili olarak ne gerekiyorsa yapacağız" cevabını verdi.
Yıldız, halkın iradesine baskı yapıldığı iddiası ile ilgili olarak da halkın tercihlerine baskı uygulamadıklarını belirterek, "Türkiye'nin istikrarı ile alakalı gerçekleri vatandaşlara anlatıyoruz. Vatandaşlarımız 'hayır' derse boynumuz kıldan ince. Ama bizim Kayseri genelinde hissettiğimiz vatandaşlarımızın oylarını 'evet' yönünde kullanacağıdır" dedi.
Toplantıda, nükleer enerji konusunda kararlı olduklarını dile getiren Bakan Taner Yıldız, "Biz Akdeniz ve Karadeniz'de nükleer santral kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 40 yılda 30 hükümetin yapamadığını yapmaya çalışacağız. Bir nükleer santrali kurmak 5 yıl sürüyor. Çeşitli anlaşmaların yapılması da zaman alıyor. Yani en kısa 8-10 yılda bir nükleer santral kurulabiliyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünden önce 2 büyük nükleer santralimizi kurmuş olacağız" ifadelerini
kullandı.