Nihat Zeybekci Tarım Festivaline Katıldı

Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Irgıllı Belediyesi'nin bu 3. kez düzenlediği Tarım Festivali, büyük ilgi gördü.

Nihat Zeybekci Tarım Festivaline Katıldı
Festivale, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Halil Pekdemir ve binlerce vatandaş katıldı. Festivalin ilk bölümünde Çivril Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu. Ekibin Zeybek oyunu, izleyenlerden büyük alkış topladı. Irgıllı Belediye Başkanı Salim Altuntaşoğlu, sahneye çıkıp vatandaşları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra sahneye çıkan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, Türkiye'nin insan haklarında, özgürlükte, şeffaflıkta, denetimde, hesap vermede ve hesap sormada dünyanın yakaladığı standartları yakalamak zorunda olduğunu belirterek hiç kimsenin daha fazla ayak sürümeye, mazeret üretmeye ve bir şeylerin arkasına saklanmaya hakkı olmadığını söyledi. Anayasa paketi değişikliğinin herhangi bir parti meselesi gibi algılanmaması gerektiğini kaydeden başkan Nihat Zeybekci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Memleketimizin içinden geçtiği bugünlerle ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği ve o muasır medeniyet dediği hiçbir ülkede, az demokrasi, az insan hakları, az özgürlük olarak çok refah ve çok gelişmiş bir ülke haline gelmek yok. Kanada, Amerika, İskandinav ülkeleri, AB ülkeleri, Japonya, Güney Kore ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen milli gelir en az 40 bin dolardan aşağı değildir. En kötüsü bizim 4 mislimiz civarındadır. Bu ülkeler, demokrasi, insan hakları, özgürlük, ülkenin en ücra köşesinde devletin bir tek kör kuruşunu kullanan milletin seçtiği menfaatlerini kullanan herkesin milletin denetiminde millete hesap verir noktada olduğu ülkelerdir" diye konuştu. Referandumun parti meselesi gibi algılanmaması gerektiğini ifade eden Zeybekci, "Sizlerden yaklaşan bu dönemde barış ve kardeşliğinizi artırmayı, bu meseleyi de A partisin B partisin C partisinin meselesi olarak görmeyip bunu milletin meselesi olarak görmenizi istiyoruz. İnşallah bu günlerden daha demokratik, daha şeffaf, daha gelişmiş ve daha başı dik bir Türkiye'ye doğru gideceğiz. Buralara giderken de ülkemizi karıştırmak isteyecekler. Ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmak isteyecekler, birçok şeyi de farklı mercilere çekmek isteyecekler" dedi.
Daha sonra TRT Sanatçısı Tuğba Ger sahne alarak birbirinden güzel türküleri festivale katılan izleyiciler için seslendirdi.