Dünyaca Ünlü İngiliz Grup The Beatles'ın Piyanosu Açık Artırmada

Dünyanın en ünlü müzik stüdyolarından Abbey Road Kayıt Stüdyosu, efsanevi İngiliz rock grubu The Beatles tarafından kullanılan "The Challen" marka piyanoyu koleksiyoncuların beğenisine sundu.

The Beatles albümlerinin yanı sıra diğer bir ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un "Dark Side of The Moon" isimli albüm çalışmalarında da kullanılan piyanonun 16 Ağustos'ta gerçekleşecek müzayede ile 150 bin pounda alıcı bulması bekleniyor. Abbey Road Stüdyoları'nın 1964 yılında aldığı piyano, 20 yıldan uzun süre dünyanın en önemli albümlerine tanıklık etti. The Beatles grubunun "Paperback Writer", "Tomorrow Never Knows", "Old Brown Shoe" gibi bir donemler hit olmuş parçalarının kayıtları söz konusu
piyano ile gerçekleştirildi. 1980 yılında emekli edilen piyano, sahibinin açık arttırma kararı ile Bonhams Müzayede Evi'nde koleksiyonerlere tanıtılıyor. Piyanonun yanında The Beatles'a ait fotoğraf, kitap, dergiler de yer alıyor.
Bonhams Müzayede Evi Rock'n'Roll ve Film Hafızası Uzmanı Stephen Maycock, İHA'ya yaptığı açıklamada, piyanonun 1964'de alındığını ifade etti. Maycock, "Bu süreç içerisinde piyano her gün kullanılmış, üzerindeki her izden tarihi görebilirsiniz. Sigara yanıkları, çarpma izleri, hepsi bu parçaların hazırlanması sırasında, başında geçirilen uzun saatlerin eseri" diye konuştu.
Koleksiyonerlerin piyanoya büyük ilgi göstermesini beklediklerini ifade eden Maycock, "Piyanonun 150 bin pounddan satılmasını bekliyoruz" dedi.
Abbey Road Stüdyoları, 1938 yılında başladığı kayıt hayatına 2009'lara kadar devam etti. 2009 yılında kapanma tehdidiyle karşı karşıya kalan şirket, hükümet yardımları ile tarihi site statüsü alarak korunma altına alındı. 16 Ağustos'ta Bonhams Müzayede Evi'nde gerçekleşecek açık artırma ile piyanonun yeni sahibini bulması bekleniyor.