BBP Genel Başkanı Topçu: Diyarbakır Belediye Başkanı'nın akıl sağlığına baktırması lazım

Büyük Pirlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Türk bayrağının yanında Kürt bayrağı dalgalansa

Büyük Pirlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Türk bayrağının yanında Kürt bayrağı dalgalansa ne olur?" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Yedi düvelin Baydemir'in dediklerini başaramadığını belirten Topçu, "Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da; Kürt, Türkmen, Alevi, Suni, Çerkez; neticede yedi düvele karşı hep birlikte ay yıldızlı bayrak altında yaşayacağımızı ispat ettik." dedi.

Geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Adana'nın BBP merkez Sarıçam İlçe Başkanı Ensar Örnek (35)'in Buruk Merazlığı'ndaki cenaze törenine katılan BBP lideri Topçu, Cihan Muhabiri'nin sorularını cevapladı. Şaşkın ördeğin badım badım dolaştığına işaret eden Topçu, "Bölücü terör örgütünün siyasi ağızları –neticede tabi terörle mücadele noktasında çaresiz kalan beceriksiz siyasi erk ve onun dizayn ettiği her şeyden habersiz bürokrasi– tabiî ki böyle hainlerinde bağırsakların sesi milleti rahatsız ediyor. Bunlar ayıbı da bilmiyorlar. 73 milyonun içerisinde bir milyon böyle istek taşıyan olabilir. Ama 72 milyon bir ve beraberdir. Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'ndeki Özkan ve ailesi; Kars, Ardahan ve Mardin'deki şehidimizin ailesi onun gibi düşünmüyor. Diyarbakır Belediye Başkanının rahatsızlığı varsa akıl sağlığına baktırması lazım. Üçün ikisi birbirine akraba olmuş." şeklinde konuştu.

KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNE AİTTİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım'ın eski ülkücülere yönelik ithamlarına karşı çıkan Yalçın Topçu, kötü sözün sahibinin olduğunu ifade etti. Çirkinliğin mazi paylaşmış kimselere yakışmadığını anlatan Topçu, şunları söyledi: "Bu meseleyi partizanlığa sokmak, millete yapılacak en büyük kötülüktür. Hadise başladığından bu yana ben diyorum ki; bölücü terör hattı bıraktı, satha yayılıyor. Türkiye'nin düşmanları demokrasi ve hukuk devletini istemiyor. Kadınlarımız, çocuklarımız anayasal güvenceye kavuşmasın istiyor. Onun için terör yurt sathına yayılmaya çalışılıyor. Mecliste bulunanlara düşen iş milletin birlik ve beraberliğini sağlayacak sözler etmeliler. İnsan Allah'tan korkmuyorsa, kuldan utanır. Bu anayasa 16 defa değişti. Bunların haberi var mıydı? Şimdi bunlara (ülkücülere) sorulunca mı kıyamet kopuyor. Yukarıdaki kavgadan çok rahatsızım. Bir kez daha uyarıyorum: Bölücü terör kemiğimize dayanmış. Milletin aşsızlığına, işsizliğine ve teröre çözüm bulamadılar. Bugün iktidara yüklenenler dün bu memleketi yönetmedi mi? Bıraksınlar milletin yakasını." Hükümetin Anayasa değişiklik paketi maddelerini millete anlatmasını isteyen Topçu, "Millet isterse 'evet' iserse 'hayır' diyecek. Bunun üzerinde çirkinleşme, milleti kamplara bölme, Türkiye'ye fayda getirmez. Bu anlayışı ret ediyorum."dedi.

YÖNETİCİLER BİR TAKIM GARİP TAVIRLARDAN VAZGEÇMELİDİR

Dörtyol'daki terör saldırısı sonrası gelişmelere değinen Topçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın olup–bitenleri 'vakai adiye' gibi gösterme hatasından döndüğünü savundu. İnegöl ve Dörtyol'a danışmanlarını gönderdiğini kaydeden Topçu, hadiseyi bakan gibi görmediklerini söyledi. Topçu, "Bu Lozan'dan bu tarafa, Sevr'in yırtılmasını hazmedemeyen güçlerin milletimizle ilgili aldıkları yüz yıllık mastır planıdır. Burada bu işi haletmenin yolu da yöneticilerin bir takım garip tavırlardan vazgeçmeleridir. Tabut başına geçip, 'kanı yerde kalmayacaktır' diyorlar. Hey canın çıksın. Yıllardır aynı şey... Sizde hiç sıkılma, utanma yok mu? PKK'nın elebaşlarından birisini elin adamı yakaladı, size verdi. Orada besleniyor. Bu yılanların başı şurada duruyor. BBC, CNN gidip görüşüyor. Siz neredesiniz ?.." dedi.

GÜLEN'E DESTEK

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 12 Eylül referandumuna ilişkin açıklamalarını çok olumlu bulup memnun kaldığını belirten BBP Genel Başkanı Topçu, şöyle devam etti: "Olması gereken budur. Hocaefendi milletin pakete bakmasını istiyor. Milletin geleceği için atılan bu adımın desteklenmesini tavsiye ediyor. Zaten bakıldığında vatanın faydası için bir tek çivi çakmamış kişiler hayırlı adıma karşı çıkıyor. 411, 367'yi şimdi de bu paketi alıp Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Orada balans ayarı yaptırdı. Yine tatmin olmuyor. CHP'nin bu durumunu anlamıyorum. Bu anayasa maddeleri görüşüldüğü zaman bir madde oylamadan geçmedi. CHP'nin o günkü genel başkanı 'iki maddeyi daha düşürün, sizi destekleriz' demedi mi? O gün Baykal ayakta alkışlandı. Alkışlayanlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Zaten öbür maddeleri kabul etmiştiniz. İki maddeyi de sizinkiler (Anayasa Mahkemesi) balans ayarı yaptı. Yetmiyor mu? Yani ne var; seninkinin yanında iki madde de millete ait bir şey olsun."