Batman'da 4 Kişinin Öldüğü Mayınlı Saldırının Ardından

İnsan Hakları Deneği (İHD) Genel Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan Batman'da mayın tuzağında hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı.

Batman'da PKK'lılar tarafından yakılan TPAO'ya ait kamptaki yangına müdahale için giderken araçlarının yola döşenen mayının üzerinden geçerken patlamasıyla hayatlarını kaybeden Salih Özdemir, Sadık Özdemir, Sıtkı Özdemir ve Av. Sedat Özevin'in taziyesi için Batman'a gelen İHD Genel Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan, "Savaşın acılarını hepimiz beraber yaşıyoruz" dedi.
Türkdoğan ve beraberindekiler, Batman merkeze bağlı Demirbilek köyündeki taziye çadırına gitti. Burada eski Milletvekili Faris Özdemir ve hayatlarını kaybedenlerin yakınları tarafından karşılanan Türkdoğan, "Savaş bitsin insanlarımız artık ölümler görmesin. Şu anda herkes çok duygusal bir ortamdadır. Olay tazedir, yenidir. Hepimizin başı sağolsun. Umarız bu son olur" diye konuştu.
Olayın yaşandığı gün ise başsağlığı dileklerinde bulunmak için köye gelen kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, mayın saldırısında hayatlarını kaybeden Salih Özdemir, Sadık Özdemir, Sıtkı Özdemir ve Av. Sedat Özevin'in yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundular.