Numan Kurtulmuş: İktidar alternatifi haline gelen Saadet Parti'nin kimse yolunu kesmeyi düşünmesin

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'ni kongreler partisi haline getirmeyeceklerini belirterek, "İktidar alternatifi haline ge

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'ni kongreler partisi haline getirmeyeceklerini belirterek, "İktidar alternatifi haline gelmiş Saadet Partisi'nin ayaklarına pranga vurmaya, engellemeye, yolunu kesmeye kimse gayret göstermesin." dedi.

Kurtulmuş, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Kurtulmuş, kabulde yaptığı konuşmada, son yıldır uygulanan ekonomik politikalar içinde emeğe önem verilmediğini söyledi. Kurtulmuş, emeği kutsal olarak kabul etmeyen hiç bir ekonomik modelin uygulandığı ülkeye huzur ve refahı getirmesinin mümkün olmadığını, Saadet Partisi'ni diğer partilerden ayıran özelliğin ise emeğe önem vermesi olduğunu kaydetti.

"BAŞBAKAN YANLIŞ ALGILADI"

İstanbul'da birlikte katıldıkları bir iftar programında yaptığı konuşmaya Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Mevcut anayasa paketi tam manasıyla bir reform değildir. Türkiye'de siyasal ve hukuki reform sürecinin bütün değildir. Özgürlüklerin önünü açmak konusunda Türkiye'de demokrasi ve millet egemenliğini pekişmesi adına olumlu bir adım olduğu için daha ilk günden itibaren hatta AK Parti kurumsal olarak 'evet' kararını açıklamadan biz bu anayasa evet diyoruz dedik. Yetmez ama 'evet' dedik. Biz 12 Eylül'de en yüksek oranda referandumda 'evet' çıkması için gayret sarfederiz. 12 Eylül 2010 sabahından itibaren bu anayasa bize yetmez yeni anayasa kolları sıvarız. 12 Eylül'de evet, 13 Eylül'de hayır dememizin mantığı budur. Bundan sonra topyekun 12 Eylül anayasasını değiştirecek değişikliğe ihtiyaç vardır. Yeni anayasayı millet bizatihi kendisi yapacak. Başbakan yanlış algıladı böyle bir tepki verdi. "diye cevap verdi.

Kurtulmuş, basına yansıyan Mehmet Bekaroğlu'nun açıklamalarını yorumlarken de, "Gazetede çıkan yazı ve makaleler konusunda yorum yapmıyorum. Sayın Bekaroğlu'nun görüşleridir. Genel İdare Kurulu'nun kararıyla, kongre talep eden üyelerimizin oylarını geri çekmesiyle olağanüstü talebi gündemden kalkmıştır. Saadet Partisi'ni biz kongreler partisi haline getirmeyeceğiz diye başından beri söylüyoruz. Saadet Partisi önemli bir noktaya gelmişken, Saadet Partisi ne söylüyor diye her kesimden ilgili takip edilirken, kendi içine kendisini hapsedemez. Parti içi tartışmaların lüzumsuz olduğu kanaatindeyiz. Herkes partiyi ileriye götürecek katkı sunsun. İktidar alternatifi haline gelmiş Saadet Partisinin ayakların pranga vurmaya, engellemeye, yolunu kesmeye kimsede gayret etmesin. El birliği ile bu hareketin nasıl iktidara taşıyacağını düşünsün." ifadelerini kullandı.

"TAM BİR DEMOKRASİ KURMAK ZORUNDAYIZ"

Kenan Evren'in referanduma ilişkin değerlendirmelerini de yorumlayan Kurtulmuş, "Mesele Türkiye demokrasinin daha uzun yaşayıp yaşamama meselesidir. Referandum sürecinde çıkacak evet oyları bundan sonra darbelere karşılamamasını sağlayacak önemli adımdır. 12 Eylül'le hesaplaşmak Türkiye için önemli bir adımdır. 28 Şubat ve 27 Nisan'la da hesaplaşacak maddeler olabilseydi. 13 Eylül'de askeri ihtilal yapmayı ya da siyasete müdahale etmeyi aklının ucundan geçirmeyeceği kadar tam bir demokrasiyi kurmak zorundayız. Onun için kapsamlı anayasa değişikliğini ihtiyaç var. "

Kurtulmuş, YAŞ kararlarının ve İç Hizmet Kanunu'nun ülke gündemde uzun süre bulunmasını eleştirdi.