İran'dan Olası Saldırılara Karşı Uyarı Tahran ? 19.08.2010

İran, 'olası bir ABD ve İsrail saldırısına karşılığın bölgeyle sınırlı kalmayacağını' belirtti.

İran, 'olası bir ABD ve İsrail saldırısına karşılığın bölgeyle sınırlı kalmayacağını' belirtti.
Devrim Muhafızları, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik askeri saldırı tehditlerine ilişkin bugün bir bildiri yayımladı.
'Ülkenin her alanda savunulmasında tam bir kararlılığa ve güce sahip olunduğu ve gerektiğinde bu gücün kullanılmasından çekinilmeyeceği' ifade edilen bildiride, 'Devrim Muhafızları, büyük ve küçük düşmanların (ABD ve İsrail) eyleme yönelik her türlü tehditleri ile olası ahmaklıklarına kesin ve ciddi cevap verebilecek durumda' denildi.
Tehditlerini eyleme dönüştürmemesi konusunda ABD ve İsrail'in uyarıldığı bildiride, 'Devrim Muhafızları, olası bir savaşta onların, her noktadaki çıkarlarını hedef alacak' ifadesi kullanıldı.
Bildiride, 'Devrim Muhafızları'nın, kader belirleyici savaşta düşmanları kesin bir yenilgiyle karşı karşıya bırakacağı' görüşü de savunuldu.
Söz konusu bildiride, 'düşmanların ekonomik baskı, askeri tehdit, psikolojik savaş, siyasi görüş ayrılığı yaratma, fitne, kriz ve iç kargaşa çıkarma çabaları karşısında kararlılıkla durulacağı' ifadesine yer verildi.
Dini lider Ayetullah Ali Hamaney de dünkü konuşmasında, tehditlere ilişkin olarak, 'Onların ahmaklık yapacaklarını sanmıyoruz, ancak herkes bilsin ki, tehdit eyleme geçirilirse İran halkının mücadele alanı sadece bölgemizle sınırlı olmayacak, daha geniş bir alanı kapsayacak' ifadelerini kullanmıştı.
19.08.2010 16:15:01