Iğdır Üniversitesi'nin Ek Binasının Temel Atma Töreni

Iğdır Üniversitesi'nin ek derslik binasının temel atma törenine katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz "Üniversiteler bir ilin sosyal ekonomik alanda gelişmesinde büyük katkı sağlar" dedi.

Iğdır Üniversitesi'nin Ek Binasının Temel Atma Töreni
Mevcut İlahiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi içerisinde bulunan arsa üzerinde planlanan ek derslik temel atma törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Doğu Anadolu'nun gelişen illerinden olan Iğdır'ın sosyal ve ekonomik alanda gelişmesinde üniversitenin büyük katkı sağlayacağını belirten Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu bölgelerdeki üniversitelerin misyonunun önemli olduğunu, öğrenci yetiştirmenin yanında kentin sosyal ekonomik alanda kalkınmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Yılmaz "Üniversitede görev alan hocalarımızdan öğrenci yetiştirmelerinin yanında bu yörenin sosyal ekonomik alanda gelişmesi için yeni projeler üretmelerini bekliyoruz. 2008 yılında kurulan Iğdır Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Ben de Devlet Bakanı olarak her zaman Iğdır Üniversitesi'ne katkıda bulunacağım" dedi.
Daha sonra Devlet Bakanı Yılmaz ve beraberindeki heyet, butona basarak üniversitenin ek binasına ilk harcı döktüler.