Şenol Güneş, yarınki Liverpool maçı öncesi iddialı konuştu

UEFA Avrupa Ligi Play Off maçlarında yarın İngiltere'nin güçlü ekibi Liverpool takımıyla karşı karşıya gelecek olan Trabzon Teknik Direktörü Şenol Gün

UEFA Avrupa Ligi Play Off maçlarında yarın İngiltere'nin güçlü ekibi Liverpool takımıyla karşı karşıya gelecek olan Trabzon Teknik Direktörü Şenol Güneş, topu kendi kalelerinden uzak tutmaları halinde oyunun lehlerine döneceğini söyledi.

Liverpool'un kuşkusuz çok zengin ve güçlü bir kadroya sahip olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Güneş, Liverpool'un takım içinde hem orta sahada hem de forvette çok önemli teknik ve hızlı oyunculara sahip olduğunu belirtti. Takımda oynayan oyunculardan çok takımın form grafiğine bakmak gerektiğini vurgulayan Güneş, "Dolayısıyla biri diğerini aratmıyor. Topu iyi kullanmak lazım. Biz özellikle orta sahada iyi oynamak isitiyoruz. Topu kendi kalemizden uzak tutmaya çalışacağız. Eğer bunda başarılı olursak oyun lehimize dönebilir." dedi.

Şenol Güneş, İngiliz bir gazetecinin 30 yıl önce iki takım arasında oynanan maç ile ilgili görüşlerini sorması üzerine, Güneş, "O zamanlar Liverpool'un yine çok iyi bir kadrosu vardı. Belki de tarihinin en iyi kadrolarından birine sahiplerdi. O gün sabah sahaya çıkmıştık ve hava çok güzel güneşliydi. Ama akşam maça çıktığımızda yağmur vardı ve saha ıslaktı. Biz de ilk dakikalarda 3 gol yiyerek maçı kaybetmiştik. Liverpool'a sempatim var ama Manchester United'a daha çok sempati duyuyorum." dedi.

YATTARA: BURAYA GEZMEYE GELMEDİK

Şenol Güneş ile birlikte Anfield Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor'un önemi oyuncularından Ibrahim Yattara, Liverpool'a sanıldığından daha fazla zorluk çıkaracaklarını söyledi. "Biz İngiltere'ye geziye gelmedik." diyen Yattara, "Biz de buraya ciddi bir amaçla geldik. Türkiye'nin çok saygın bir takımıyız. İyi oynadığımızda neler yapabileceğimizi herkes biliyor. Yarın Liverpool'a belki de sanıldığından fazla zorluk çıkaracağız. Bizim için ne kadar zorsa onlar için de o kadar zor olacak. Çünkü çok ciddi bir hedefle geldik ve tamamen maça odaklanmış haldeyiz. Bunu da başlangıç düdüğünden itibaren göstereceğiz." diye konuştu.

Bu arada basın toplantısını ardından sahaya çıkan Trabzonspor oyuncuları, Teknik Direktör Şenol Güney kontrolünde son antremanını gerçekleştirdi.