Ordu'da Ab Eğitimleri Tamamlandı

Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin, teknik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Ordu Valiliği işbirliği ile düzenlenen "AB, Proje Döngüsü Yönetimi ve Pratik Proje Hazırlama Teknikleri Eğitimi" tamamlandı

Ordu'da Ab Eğitimleri Tamamlandı
Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin, teknik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Ordu Valiliği işbirliği ile düzenlenen "AB, Proje Döngüsü Yönetimi ve Pratik Proje Hazırlama Teknikleri Eğitimi" tamamlandı.
"AB, Proje Döngüsü Yönetimi ve Pratik Proje Hazırlama Teknikleri Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 97 kursiyere, AB ülkelerinde tanınan ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğince onaylanan sertifikaları törenle verildi.
İl Genel Meclisi Salonunda düzenlenen törene, Vali Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr.Turan Karadeniz, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Fatsa Kaymakamı M.Selman Yurdaer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Arslan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Direktörü Ersin Erdoğan yaptı. Ersin Erdoğan yaptığı konuşmada, Ordu ilinde Kaymakamlıklar ve Kurumlar içerisinde 42 adet AB Proje Ofisi kurulduğunu, bu ofisler için 146 personel atandığını belirtti.
Görevlendirilen bu personelin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile Ordu Valiliği işbirliği ile teknik kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla 9 Mart - 22 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen 28 gün içinde 168 saat süren bir eğitime tabi tutulduğunu belirten Erdoğan, "Eğitimlere katılan arkadaşlarımız bu eğitimlerde AB temel konuları, politikaları, mali yardımları, proje döngüsü yönetimi, proje tanımlama ve dokümanları hazırlama teknikleri konularında eğitilmişlerdir. Eğitimleri 97 kişi başarıyla tamamlayarak AB ülkelerinde de tanınırlığı olan bir sertifikayı almaya hak kazanmışlardır" dedi.

"ARTIK PROJE VE HİBE ZAMANI"
Törende konuşan Vali Orhan Düzgün de, geçtiğimiz yıl kurulan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezinin kuruluş, görev ve çalışma yönergesini Şubat ayında hazırlayarak daha programlı ve planlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirtti. Bugüne kadar Ordu Valiliği bünyesinde oluşturulan merkeze paralel olarak değişik kurum ve kuruluşlar bünyesinde il genelinde 46 proje ofisi oluşturulduğunu belirten Vali Düzgün, "Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden aldığımız bilgilere göre tüm ilçelerde kuruluşunu tamamlayan 4 İl'den birisi Ordu'dur. Ordu'nun da bu konuda Türkiye'de ki iller arasında önde gelmesi ilimiz adına gurur vericidir" diye konuştu.
Eğitim programlarına katılan kursiyerlerin gerek proje hazırlama teknikleri, gerekse mali yardımlardan yararlanma ve gerekse Avrupa Birliği müktesebatıyla ilgili konularda ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olduğunu belirten Vali Düzgün,"Artık bundan sonra bu öğrendiklerini fiiliyata dökmek, icraata dökmek gerekiyor. Bu konu ile ilgili bugüne kadar yapılan güzel çalışmalar oldu. Ama bundan sonra daha fazla Avrupa Birliği fonlarından faydalanmak amacıyla proje hazırlayıp, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve ilgili kurumlara göndermemiz gerekiyor. Ne kadar çok proje hazırlarsak, o kadar çok hibe alabileceğimizi düşünüyorum. Hazırlanan projelerin kabul görmesi, belli elemelerden geçmek suretiyle değerlendirmeye tabi tutulmasında, verilen bu eğitimlerin çok etkisi olduğuna inanıyorum. Çünkü biliyorum ki, Avrupa Birliğine giden projelerin önemli bir kısmı gerekli donanımdan, gerekli teknik hazırlıktan ve formattan yoksun olarak hazırlanıyor ve pek çoğu eleniyor. Ama ilimizden gidecek olan projelerin, istenilen formatlara uygun olarak gönderilmesi, bizim sunmuş olduğumuz projelerin kabul görme oranını artıracaktır" şeklinde konuştu.