MHP'li Tankut, Bakan Eker'e mısır fiyatlarının neden açıklanmadığını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle verdiği yazıl

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde mısır müdahale alım fiyatının bir an önce açıklanmasını istedi.

Tankut, önergesinde; "Türkiye'nin besin deposu olarak bilinen Adana ve çevresinde tarımsal faaliyetler içinde önemli yer tutan birinci ürün mısır hasadının yaklaşmış olduğu bu günlerde üreticilerimiz, halen bir fiyat açıklanmamasının tedirginliği ve endişesi içindedir." dedi.

Mısır müdahale alım fiyatının bu zamana kadar açıklanmamış olması nedeniyle çiftçilerimiz önlerini göremediğini belirten Tankut, üreticilerin borçlarını ödeme, yeniden ekim yapma gibi planlarını yapamadığını kaydetti. Alacakları paranın büyük bir kısmının borca gidecek mısır üreticilerinin içinde bulunduğu bu belirsizliğin acilen giderilmesi gerektiğini anlatan Tankut, "Bunun için de müdahale fiyatının bir an önce tatmin edici şekilde açıklanması beklenmektedir." görüşüne yer verdi.

Tankut, "Açıklanacak fiyat konusunda ise maliyetin 45 kuruşa çıktığı, bunun üzerine yüzde 20 emek-kar oranlarının eklenerek belirlenmesi gerektiği şeklinde bir beklenti hâkimdir. Hem üreticilerimiz hem ülke tarımımız için mısır müdahale fiyatlarının açıklanması ile ilgili bu durumun bu çerçevede değerlendirilerek gerekenlerin acilen yapılması büyük önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Tankut, Bakan Eker'e, fiyatın halen neden açıklanmadığını yine fiyatın üreticileri memnun edip etmeyeceğini sordu.