MHP Adana Milletvekili Tankut: Mısır alım fiyatı bir an önce açıklanmalı

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, geçen yıl 45 kuruş olarak açıklanan mısır fiyatının bu yıl üzerine yüzde 20 emek-kar oranının eklenerek tespit e

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, geçen yıl 45 kuruş olarak açıklanan mısır fiyatının bu yıl üzerine yüzde 20 emek-kar oranının eklenerek tespit edilmesi yönünde oluşan beklentiyi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e iletti.

Yılmaz Tankut, Bakan Mehmet Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde mısır müdahale alım fiyatının bir an önce açıklanmasını istedi.

Tankut, önergesinde; "Türkiye'nin besin deposu olarak bilinen Adana ve çevresinde tarımsal faaliyetler içinde önemli yer tutan birinci ürün mısır hasadının yaklaşmış olduğu bu günlerde üreticilerimiz, halen bir fiyat açıklanmamasının tedirginliği ve endişesi içindedir." dedi.

Tankut, "Mısır müdahale alım fiyatının bu zamana kadar açıklanmamış olması nedeniyle çiftçilerimiz önlerini görememekte, borçlarını ödeme, yeniden ekim gibi planları ise yapamamaktadır. Alacakları paranın ya tamamı, ya da büyük bir kısmı zaten borçlara gidecek olan mısır üreticilerinin içinde bulunduğu bu belirsizliğin acilen giderilmesi gerekmektedir. Bunun için de müdahale fiyatının bir an önce tatmin edici şekilde açıklanması beklenmektedir." görüşüne yer verdi.