Vali Amir Çiçek Taşburun Beldesinde İncelemelerde Bulundu

Iğdır Valisi Amir Çiçek Taşburun beldesinde incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vali Amir Çiçek Taşburun Beldesinde İncelemelerde Bulundu
Beraberinde bulunan Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekci ve kurum müdürleri ile birlikte önce Taşburun Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Amir Çiçek, burada Belediye Başkanı Nesip Aksu tarafından beldenin sorunlarını ve yapılacak çalışmalarla ilgili brifing aldı. Vali Çiçek, daha sonra belde meydanında bulunan bir kahvede vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Burada bir konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'ın 3 ülkeye sınır olmasını stratejik önemli olduğunu vurgulayarak, toprak verimi, iklimsel özelliği ve coğrafik konum olarak çok güzel bir il olduğunu söyledi. Vali Çiçek; "Iğdır'ımızın gelişmesini sağlamak için valisiyle, kaymakamı ile köylüsü ve şehirlisi ile el ele vermeliyiz. Herkes taşın altına elini koymalı. Herkesin hedefi Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023 senesinde Iğdır'ımızı ve köylerimizi en iyi yere getirmek için bütün enerjisiyle çalışması lazım. Bizim ülkemize dış güçler hainlik tohumu ekmek istiyor. Biz bunlara karşı birlik beraberliğimizi sağlayarak, birbirimize sahip çıkarak, çocuklarımız okutarak, çok çalışıp yükselerek ve en önemlisi bir birimizi severek, bu sevgimizle bu hainlik tohumun yeşermesini engelleyeceğiz" dedi.
Beldede sağlık elektrik konularında çok sıkıntı çektiklerini belirten köy sakinlerinden Müşteba Budanır ise; "Biz belde halkı olarak aramızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Birisine bir çiçek hediye edecekseniz Taşburun beldemizde bulunan herhangi bir insanı çiçek olarak hediye edebilirisiniz. Çünkü bizim insanlarımız hepsi vatanına ülkesine bağlı ve çok iyi niyetli insanlardır. Ama sayın valim şu sorunlarımıza da söylemeden geçmek istemiyorum. Sık sık elektriklerin gitmesi, daimi bir doktorun olmaması ve sulamalardaki sıkıntılarımız var. Bunların bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.