Ziya Hafız ve Grup Dergah Şanlıurfalıları mest etti

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen 'Ramazan Ayı Etkinlikleri 2010' kapsamında Grup Dergah (Ziya Hafız ve Ekibi)

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen 'Ramazan Ayı Etkinlikleri 2010' kapsamında Grup Dergah (Ziya Hafız ve Ekibi) Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da Tasavvuf Müziği Konseri sundu. Konserde semazenlerin yaptığı semah gösterisi ve zikir töreni ilgiyle izlendi.

Türkiye'nin ilk ve tek Kürtçe uydu kanalı Dünya TV'den canlı olarak yayınlanan konserde Mehmet Ziya Demirbaş (Ziya Hafız), Bekir Çiçek, Ahmet Bahadır Canbaz, İsmail Demirbaş ve arkadaşlarından oluşan Grup Dergah kendi albümlerinden sevilen ilahilerini seslendirdi. Gecede sahne alan sürpriz sanatçı İbrahim Candan ise 'Neden Gülüm' adlı albümünden Kürtçe ve Türkçe eserler seslendirdi.

Şanlıurfa Mevlevihanesi Yaşatma ve Kültür Derneği'nin enstrümanlarıyla eşlik ettiği konseri, Balıklıgöl'de binlerce vatandaş izledi. Semazenler, yaptıkları semah gösterisi ile Urfalıları adeta büyüledi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Tasavvuf Müziği konserinde duygulu anlar yaşayan vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Konseri sonuna kadar ilgiyle izleyen vatandaşlar, Ramazan Ayı Etkinliklerin düzenlenmesinde öncülük eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Balıklıgöl Anfi Tiyatroda düzenlenen etkinliğe, binlerce vatandaş katıldı, Gecede vatandaşlara Şanlıurfa'nın yöresel içeceklerinden meyan şerbeti ikram edildi.