Telekom'un 'geniş bant'ına 16 ayda 3.69 milyonluk talep

Türk Telekom'un, geçtiğimiz yıl mayıs ayında kullanıma sunduğu 8 Mbps'e kadar hızındaki geniş bant internet pa...

Türk Telekom'un, geçtiğimiz yıl mayıs ayında kullanıma sunduğu 8 Mbps'e kadar hızındaki geniş bant internet paketini kullananların sayısı 16 ayda 3.6 milyon kişiye çıktı. Türk Telekom, mevcut ADSL kullanıcılarının yüzde 55'i de böylece 8 Mbps'lik paketi kullanır hale geldi. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, interneti daha geniş kitlelere, daha yüksek hız ve daha yüksek erişim olanağı ile sunmayı hedeflendiği ve 8 Mbps'ye kadar paketini internet servis sağlayıcıları aracılığıyla çeşitli tarife seçeneklerin ile pazara sunulduğu belirtildi. Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel, Türkiye'de internet hizmetleri ve kullanımı konusunda çok güzel ve önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

BEŞ YILDA DÖRT KAT ARTTI
Aydın Çamlıbel şu değerlendirmede bulundu: "Uluslararası bağımsız araştırma şirketi Analysys Mason'un Mayıs 2010 tarihli raporuna göre Türkiye halen AB ülkeleri arasında en ucuz ve hızlı internet hizmetinin sağlandığı 5'inci ülke olma özelliği taşıyor. ADSL hat sayısı son beş yılda dört katına çıktı. Son 16 ayda data kullanımı yüzde 89 artarak kişi başı ortalaması 12 GB'a ulaştı. 8 Mbps paketinin ise pazarda devrim etkisi yarattığını görüyoruz."

TÜRKİYE ÜST SIRADA
Her iki kullanıcıdan birinin 8Mbps kullandığını söyleyen Aydın Çamlıbel, Türkiye'nin internet erişiminde Avrupa'da üst sıralarda olduğunu söyledi.