Sivil havacılık sektörüne ulusal meslek standardı geliyor

Türk Hava Yolları ile Mesleki Yeterlilikler Kurumu arasında sivil havacılık eğitimlerinin ulusal meslek standartlarına dayandırılması ve eğitim sonun

Türk Hava Yolları ile Mesleki Yeterlilikler Kurumu arasında sivil havacılık eğitimlerinin ulusal meslek standartlarına dayandırılması ve eğitim sonunda verilecek sertifikaların mesleki yeterlilik belgesine dönüştürülmesi amacıyla protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Mesleki Yeterlilikler Kurumu Başkanı Bayram Akbaş ve her iki kurumdan yetkililer katıldı. Mesleki Yeterlilikler Kurumu Başkanı Akbaş, yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları ile sivil havacılık alanında yaptıkları protokol ile bu alanda mesleki standartların oluşturulması için önemli bir adım attıklarını ifade etti. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi sivil havacılık alanında standartlaşmayı sağlayacaklarını belirtti.

Sivil havacılık sektöründeki eğitimlerin ulusal meslek stardantlarına dönüşeceğini dile getiren Kotil eğitim sonunda verilecek sertifikaların yerini artık mesleki yeterlilik belgesinin alacağını söyledi. 2011 yılının sonuna kadar bütün personelin eğitimden geçeceğini ve bu eğitimler sayesinde tüm personelin bu belgeyi alacağını belirten Kotil, sivil havacılık alanında bu belgenin geçerli olacağını açıkladı.

Kotil, uluslararası bir belge haline gelecek mesleki yeterlilik belgesini alan kişilerin bundan sonra Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilecek hale geleceğini ifade etti.

Açıklamaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.