Jardel'in fırsatçılığı Teofilo'yla geri döndü

Trabzonspor'un oynadığı son iki resmi maçta 5 kez fileleri havalandırma başarısı gösteren Teofilo'nun bit...


Trabzonspor'un oynadığı son iki resmi maçta 5 kez fileleri havalandırma başarısı gösteren Teofilo'nun bitiriciliğine dikkat çeken takım arkadaşları, "Jardel, Süper Lig'e geri döndü" yorumunu yaptı. Bu arada Güneş, Liverpool maçı öncesi takımın hücum hattının çok formda olması nedeniyle oynatacağı isimleri belirlemekte sıkıntı yaşıyor.

Süper Kupa'yı müzesine getiren, sezona da 2 - 0'lık Ankaragücü galibiyetiyle başlayan Trabzonspor'da Kolombiyalı futbolcu Teofilo Gutierrez'in yıldızı parlamaya devam ediyor. İki maçta toplam 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran ve attığı gollerdeki fırsatçılığıyla dikkatleri üzerine çeken Teofilo'yu, takım arkadaşları Galatasaray'ın eski futbolcusu Mario Jardel'e benzetti. Teofilo'ya, "Jardel, Süper Lig'e geri döndü" diyerek takılan takım arkadaşları, Liverpool maçı öncesi takımdaki dostluğa dikkat çekti.

TEOFİLO: "BU GOLLER TESADÜFİ DEĞİL"

Teofilo da, son dönemlerdeki çıkışının tesadüfi olmadığını vurgulayarak, "Eksiklerimi gidermek için çalıştım. Antrenmanlarda ekstra çalışmalar yaptım. Ama hocam hep benim arkamdaydı, takım arkadaşlarım destek veriyordu. Sonuç olarak bu goller ortaya çıktı. Önemli olan bunların devamını getirmek. Kolombiya futbolu ile Türkiye'de oynanan futbol arasında çok büyük farklılıklar var. Burası çok daha hızlı ve kaliteli. Bu adaptasyon sürecinde ciddi sıkıntılar çektim ama şimdi oldukça iyiyim. Umarım bana güvenenleri mahcup etmem" diye konuştu.

GÜNEŞ'İN HÜCUMDAKİ TATLI SIKINTISI

Bu arada Trabzonspor'da Ankaragücü maçında 2 gol atan Teofilo'yla birlikte tüm hücum hattının performansının üst düzeyde olması teknik direktör Şenol Güneş'in yüzünü güldürdü. Ancak Liverpool maçı öncesi formda olan Yattara ile iki golde de katkısı olan Umut Bulut'tan yararlanmayı düşünen Güneş, maçın iyi isimleri arasında yer alan Alanzinho ve Burak Yılmaz'dan da vazgeçemiyor. Yeni transfer Jaja ve sakatlığı büyük ölçüde geçen Engin Baytar'ın da bu maçta hazır hale gelmesi Güneş'i özellikle hücum hattında bir tercih yapmakta zorluyor. Güneş'in vazgeçemeyeceği isim ise son haftaların formda futbolcusu Teofilo oldu.

4 SARI KART CAN SIKTI

Ankaragücü maçında gereksiz yere sarı kart gören futbolculara uyarı geldi. İlk maçta Ceyhun, Egemen, Colman ve Serkan'ın kart görmesine sinirlenen Güneş'in, "Bundan sonra daha sakin olmaya dikkat edin. Bizim için Fair-Play ruhu da çok önemli" dediği öğrenildi.

"ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİNİZ"

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazetelerde Ankaragücü galibiyetine geniş yer ayırdı. İlkhaber Gazetesi, "Süper fırtına" başlığıyla galibiyeti okuyucularına aktarırken, Karadeniz Gazetesi, Liverpool'un, "You'll never walk alone" tezahüratına gönderme yaparak, "Asla yalnız yürümeyeceksiniz" ve "Şampiyonluk Teo'Filo'su yola çıktı" başlığını attı. Taka Gazetesi de, "Zirve uçuşu başlamıştır" başlığını kullanırken, Kuzey Ekspres Gazetesi, "Fırtına gibi başladık" manşetini attı. Günebakış Gazetesi ise, "Kartal taç giyince fırtına yıktı geçti" başlığını kullandı.