Eskişehirspor, Konya'da galibiyetle tanışmak istiyor

Ligdeki ilk maçını Cumartesi günü Gençlerbirliği ile yaparak 0–0 berabere kalan Eskişehirspor'da, bir puan almanın üzüntüsü yaşanıyor.

Takıma 4 yen

Ligdeki ilk maçını Cumartesi günü Gençlerbirliği ile yaparak 0–0 berabere kalan Eskişehirspor'da, bir puan almanın üzüntüsü yaşanıyor.

Takıma 4 yeni futbolcu katarak lige iyi hazırlanan Eskişehirspor, Gençlerbirliği karşısında ele geçirdiği pozisyonları gole çeviremeyince istediği galibiyete ulaşamadı. Saha ve seyirci üstünlüğünü de bir türlü ortaya koyamayan Eskişehirspor, sezonun ilk haftasında kendi sahasında oynadığı maçta galibiyetle tanışamadı. Rıza Çalımbay ve öğrencilerinin hedefi hafta sonu oynayacağı Konyaspor maçından galip ayrılmak.

Eskişehirspor, bu bağlamda, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarına hiç ara vermeden başladı. Futbolcular dün ve bugün yenileme antrenmanı yaptı. Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan oyuncular hafif düz koşu yapıp, masaj olurken, diğer oyuncular ise dar alanda çift kale maç yaptı. Takım Perşembe günü Konya'ya gidecek.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kendi saha ve seyircileri önünde ağırladıkları Gençlerbirliği'nden üç puanı alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Güzel oynadıklarını ve maç boyunca rakiplerine karşı sürekli üstünlük sergilediklerini anlatan Çalımbay, ancak son paslarda dikkatli olamadıklarını belirterek, " Her şey güzeldi. Bir gol atsak maç farklı olurdu. Ancak böyle bir skor beklemiyorduk. Son paslarda dikkatli olamadık. Kendi sahamızda da olsa puan, puandır. Bir puana seviniyoruz, çünkü son dakikada rakip girdiği pozisyonu gol yapsa mağlup da olabilirdik." dedi.

Sonraki maçlarda daha iyi şekilde konsantre olacaklarını ve oyuncularına güvendiğini dile getiren Çalımbay, "Oyuncularımın genelinden mücadele anlamında memnunum. Hatalar oldu, telafi edeceğiz. Kaybettiğimiz puanı Konyaspor maçında telafi edeceğiz. Konya'da galibiyetle tanışmak istiyoruz.Takıma güveniyorum. Olumlu sonuçlar mutlaka gelecektir.'' ifadesini kullandı.