Durmuş, Çorum Valisi Çakır'ı sert dille eleştirdi

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum mitingi öncesi, afişlerin kaldırılması için verilen karara uymadıkları

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum mitingi öncesi, afişlerin kaldırılması için verilen karara uymadıklarını iddia ettiği valilik ile emniyet müdürlüğünü eleştirdi. Durmuş, "Biz bunları kaydediyoruz. Sayın Valinin, Emniyet Müdürünün ismini alacağız, kaydedeceğiz. Biz de günü geldiğinde hesabını soracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, 'evet' mitingi için 17 Ağustos Salı günü Çorum'a gelerek saat 16.00'da Abide Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak. Başbakan'ın mitingi öncesi kent içindeki bilbordlara asılan "Recep Tayyip Erdoğan geliyor, Çorum evet diyor" yazılı afişler tartışma konusu oldu. CHP ve MHP yöneticilerinin şikayeti ile Merkez İlçe Seçim Kurulu söz konusu afişlerin kaldırılması kararını verdi.

Kararın alınmasının ardından afişlerin kaldırılmaması nedeniyle dün akşam CHP yöneticileri ve bir grup partili, Bahabey Caddesi'ndeki 4 'evet' bilbordunun üzerine Kılıçdaroğlu fotoğrafının bulunduğu 'hayır' afişi yapıştırdı. CHP'nin Başbakan Erdoğan'ın 'evet' afişlerine müdahalesinin ardından MHP'de benzer bir tepki göstererek 'hayır' afişleri astı.

Afiş krizi nedeniyle MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Çorum'a geldi. İlk olarak MHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Durmuş, 'evet' afişleri hakkında konuşarak, iktidar ile Çorum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü eleştirdi. Durmuş, bu süreçte Çorum'da yaşanacak olası bir olayda Vali Nurullah Çakır ile Emniyet Müdürü Necmettin Emre'yi sorumlu tutacaklarını savundu. Seçim yasakları bulunmasına rağmen Çorum'daki bilbordlara 'evet' afişleri asıldığını anlatan Osman Durmuş, afişlerdeki "Çorum evet diyor" yazısını eleştirdi. Vatandaşın iradesinin yok sayıldığını ileri süren Durmuş, "Başbakan Çorumluya sen bilmezsin diyor. Ben senin adına karar verdim 'evet' diyeceksin diyor" dedi.

Çorum'da yaşayan vatandaşların referandumda kullanacağı oya ipotek konulduğunu öne süren Durmuş, konuşmasının hemen ardından MHP'nin benzer şekilde "Çorum hayır diyor" sloganlı afişini görünce, "Keşke biz böyle yazmasaydık" diye konuştu. Seçim Kurulu'nun afişlerin kaldırılmasına yönelik yazılı kararını gösteren Durmuş, şunları söyledi: "Hem CHP hem MHP'nin itirazları var. Derhal indirilmesi için karar vermiş. Çorum Valisi ile görüştüm. Önce 'tebligat yapıyoruz' dedi. '24 saattir hala yapmadınız mı?' deyince 'hayır yaptık' dedi. 'Dil sürçmesi oldu' dedi. Hukukun uygulanmaması, savsaklanması da hukuksuzluktur. Hukuku uygulamayanlara bir gün hukuk lazım olacak. Biz bunları kaydediyoruz. Sayın Valinin, Emniyet Müdürünün ismini alacağız kaydedeceğiz. Bizde günü geldiğinde hesabını soracağız."

MHP'nin pankartları ile AK Parti'nin afişlerine karşı yapılan uygulamaya değinen Durmuş, "Bizim astığımız pankart nedeniyle emniyet güçleri saatlerce çekimini yapıp tutanak tutuyorlar. YSK'nın belgeleriyle hukuksuz olduğunu ilan ettiği bilbordlar konusunda ne Emniyet Müdürlüğü ne Valilik işlem yapıyor. Ben buradayım. Vali ve Emniyet Müdürünün ne yapacağını izleyeceğiz" açıklamasında bulundu.