Magazalar tek günlük indirimlere gidiyor

Alışveriş merkezleri ve mağazalar hafta içi durgunluğu özel indirimler ve etkinliklerle hafifletmeye çalışıyor

Magazalar tek günlük indirimlere gidiyor
Olivium Outlet Center Genel Müdürü Aytaç Özçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal bir alışveriş merkezinde alışverişin en çok cumartesi ve pazar günleri yoğunlaştığını, ziyaretlerin hafta içinde düştüğünü söyledi.

Hafta içinde düşen ziyaretlerin cumaya doğru tekrar artış trendine girdiğini ifade eden Özçiçek, ancak alışveriş merkezlerinin lokasyonlarına göre bu durumun değişebildiğini belirtti.

Salı gününün Olivium için ziyaretçi açısından en düşük gün olduğunu tespit ettiklerini anlatan Özçiçek, şunları kaydetti:

''Geçen sene kriz döneminde perakende sektörü indirime girmişti. O dönemde outletlerin normal AVM'lerden bir farkı kalmamıştı. Biz de o dönemde oturduk, düşündük, 'haftanın bir günü pazar havası yapalım, o gün daha da ucuz olsun, outletin outleti olsun' diye farklılık yaratalım dedik. Kadıköy'deki Salı Pazarı aklımıza geldi, 'Salı Pazarı olsun' dedik. Salı günü AVM'de pazar konsepti oluşturuyoruz. Haftada bir gün yaptığımız bu uygulama verimli bir şekilde devam ediyor.''

Mağazaların o güne özel ucuz ürünlerini mağazanın kapısının önüne çıkarttıklarını, tüm AVM'de özel etkinlikler yaptıklarını, marketin gelip kendi standını kurduğunu, çocuklar için şenlikler hazırladıklarını dile getiren Özçiçek, ulusal ve uluslararası markaların uygun fiyatlarla satılmasını sağladıklarını ifade etti.

Özçiçek, ''Toplamda hafta içi ziyaretçi sayımız düşmeden salı günleri ziyaretçi sayımız yüzde 22, ciro da yüzde 20 arttı. Salı günleri 28-30 bin arasında ziyaretçi girişi oluyor'' dedi.

''SALI GÜNLERİ DAHA FAZLA TURİST GELİYOR''
Aytaç Özçiçek, Olivium Outlet'teki Salıpazarı'nın Anadolu yakasından da müşteri aldığını belirtti.

Uygulamanın bir yıldır devam ettiğini ve verimli olduğu sürece devam edeceğini bildiren Özçiçek, ''Ortadoğulu turistler geliyor. Salı günleri daha fazla turist geliyor, uygun fiyatlı ürünleri seviyorlar'' diye konuştu.

''ALIŞVERİŞ YAPAN MÜŞTERİLERİ FAYTONLAR ÜCRETSİZ BIRAKIYOR''
Airport Outlet Center Pazarlama Yöneticisi Kadir Cebeci de ''Cuma günleri bizde daha sakin geçiyordu, bunu canlandırmak için Türkiye'de ilk kez cuma günleri bir AVM'de ekolojik pazar etkinliği düzenledik'' dedi.

Bunu Bakırköy Belediyesi ve Buğday Derneği işbirliği ile yaptıklarını ifade eden Cebeci, burada 150 tane üretici çiftçinin gelip ürünlerini sattığını, sabah saat 09.00'da açılan pazarın akşam saat 21.00'e kadar devam ettiğini söyledi.

Alışveriş merkezinin açık otoparkını normal semt pazarına dönüştürdüklerini ifade eden Cebeci, buradaki ürünlerin yüzde 100 ekolojik olduğunu, ürünlerin denetiminin hem buğday derneği hem de Bakırköy Belediyesi tarafından yapıldığını kaydetti.

Cebeci, ekolojik pazarda gıdadan meyve gruplarına, tekstilden zeytinyağına, tavuğa, kozmetiğe kadar birçok ürünün satıldığını belirterek, ''Bakırköy Belediyesi ile ortak çalışma yaparak Bakırköy'de belli yerlerden ücretsiz servisler kaldırıyoruz. 3 tane de fayton aldık. Alıveriş yapan müşterileri faytonlar ücretsiz bırakıyor'' dedi.

Bu kampanya ile amaçlarının sabit müşteri yaratabilmek olduğunu, böylece AVM'ye girenlerin sayısının arttığını anlatan Cebeci, ''Bu uygulamaya mayıs ayında başladık. Kapı giriş sayılarında yüzde 23'lük bir artış, ciroda da yüzde 17-18'lik bir artış sağladık'' diye konuştu.

Cebeci, ekolojik pazarda naylon poşet kullanımının da yasak olduğunu, oluşturdukları atölyede müşterilere kumaş vererek müşterilerin kendi bez çantalarını yapabilmelerine olanak sağladıklarını kaydetti.

AA
Kaynak: AA