Spor Toto'dan lige servet

Süper Lig'in isim sponsorluğunu Spor Toto'nun almasıyla ilgili protokol dün İstanbul'da imzalandı. Four S...


Süper Lig'in isim sponsorluğunu Spor Toto'nun almasıyla ilgili protokol dün İstanbul'da imzalandı. Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen törene, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Başkanvekili Lutfi Arıboğan katıldı.

Aziz Yıldırım da katıldı
Fenerbahçe Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım'ın da izleyiciler arasında bulunduğu törende, liglerin adları, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig olarak değiştirildiği açıklanırken, bu anlaşma için Spor Toto'nun yıllık 22,5 milyon dolar, toplam 122,5 milyon dolar ödeyeceği öğrenildi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener, profesyonel liglerde yeni bir dönemin başladığını kaydederken, "Türk sporunun en değerli markalarından biri olan Süper Lig'in 5 sezondur devam eden isim sponsorluğu, artık bir başka değerli kurumunun ismiyle devam edecek ve Spor Toto Süper Lig adıyla anılacak" dedi. Süper Lig'in yanında 2. ve 3. lige de kaynak yaratıldığını ifade eden Özgener, şöyle konuştu: "Mutluluğumuz sadece Süper Lig'in isim sponsorluğundan kaynaklanmıyor. Türk Futbolunun atar damarlarından TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'e de yeni bir kaynak bulundu. Futbola aktarılan bu kaynaklar, kulüplerimiz için önemli bir itici güç olacaktır."
Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar da mutlu, onurlu ve gururlu bir günü yaşadıklarını ifade ederek, "Teşkilatımızın bugün 2 milyar liralık bir cirosu var. Sporun olmazsa olmaz bir kaynağı ve sporun ana sponsoru olduk. En büyük hayalimiz bir gün İstanbul'da düzenlenecek olimpiyatların sponsorluğunu yapmak" diye konuştu.
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, artık Türk futbolunun marka olduğunu ifade ederken, bütçeden kendilerine verilen paranın sadece 120 milyon dolar olduğunu söyledi. Bakanlık olarak bu sene bütçeden 240 milyon dolar aldıklarını, bir bu kadar parayı daha Spor Toto'nun verdiğini vurgulayan Özak, "Önümüzdeki yıl 1 milyar dolar isteyeceğiz" dedi.