Sivasspor 2-1 Galatasaray maç özeti ve goller

Dün oynana karşılaşmada Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi.

Sivasspor 2-1 Galatasaray maç özeti ve goller
Dün oynana karşılaşmada Sivasspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi.

 Transfer dönemini sıkıntılı geçiren Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk maçında büyük şok yaşadı. Sivasspor'a konuk olan Cim Bom, öne geçtiği maçta 2-1 mağlup oldu ve 11 yıl sonra açılış müsabakasını kaybetti. Aslan'ın tek sayısını Mustafa Sarp kaydederken, Yiğidolar'a 3 puanı getiren golleri Zita ve Cihan kaydetti. Karşılaşmanın hakemi Abitoğlu verdiği kararlarla çok tartışıldı.

Teknik Direktör Rijkaard yönetiminde geçen yıl ligi averajla 3. bitiren Galatasaray, bu sezona da kötü başladı. Sarı-Kırmızılılar, ligin ilk maçında deplasmanda Sivasspor'a 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Mustafa Sarp'la öne geçen Cim-Bom, Zita ve Cihan'ın golüne engel olamadı. Teknik Direktör Rijkaard'ın sinirli hareketleri geceye damga vurdu.

Son iki yıldır ligde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan G.Saray, bu sezona iyi başlamak için Sivasspor'u deplasmanda yenmeyi planlıyordu. Teknik Direktör Rijkaard, çeşitli sebeplerle forma giyemeyen Sabri, Serdar Özkan, Pino ve Baros'un yerine Ali Turan, Emre Çolak, Mustafa Sarp ve Kewell'ı lik 11'de sahaya sürdü. UEFA Avrupa Ligi'nin zayıf takımı OFK Belgrad'ı eleyen G.Saray'ın Sivasspor karşısında ortaya koyacağı futbol büyük bir merakla bekleniyordu. Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmanın ilk 15 dakikasında etkili bir futbol sergiledi. Orta sahada iyi organize olan ve kanatları etkili kullanan konuk takım, aradığı golü de karşılaşmanın henüz 7. dakikasında bularak rahatladı. Arda'nın sağdan cezaalanı içine ortaladığı topu çok iyi takip eden Mustafa Sarp, düzgün bir dokunuşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1. Atılan gol Sarı-Kırmızılı takımı rehavete sürüklerken ev sahibi Sivasspor'u kendine getirdi. Sivasspor'un baskısı 43. dakikada sonuç verdi. Ceyhun'un kullandığı serbest atışta Zita kafa ile topu ağlara gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ikinci yarısında G.Saray'dan özellikle Emre Çolak ve Kewell'ın oyundan düşmesiyle ev sahibi takım, oyundaki üstünlüğü iyice eline geçirdi. Ceyhun'un da yıldızlaştığı karşılaşmada Kırmızı-Beyazlılar, 60. dakikada galibiyet golünü buldu. Şık hareketlerle cezaalanı içine giren Ceyhun'un güzel pasında Cihan, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1. Rijkaard'ın gol yollarında daha etkili olmak için Mehmet Batdal ve Milan Baros'u oyuna alması sonucu değiştirmedi.

Maçın analizi

Kırılma noktası

Kritik karar gol getirdi Maça iyi başlayan G.Saray, ilk yarım saatten sonra oyundan düştü. Cim Bom, orta saha ve savunmasını kalabalık tutarak ilk yarıya 1-0'ı koruyarak girmek istiyordu. Hakemin tartışmalı bir kararla verdiği faulün ardından Sivas'ın Zita ile beraberlik sayısını bulması, Aslan'ın oyun planlarını bozdu.

Maçın adamı

Ceyhun, tecrübesini konuşturdu Sivasspor'un son anda kadrosuna dahil ettiği tecrübeli orta saha oyuncusu Ceyhun Eriş, altyapısında yetiştiği G.Saray'ı yıkan adam oldu. İlerleyen yaşına rağmen süratiyle rakip savunmayı yıpratan Ceyhun, Zita ve Cihan'a asist yaparak gecenin yıldızı olmayı başardı.

Hakemin notu

Abitoğlu'ndan tartışmalı kararlar Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, dün gece her iki takım aleyhine de tartışmalı kararlara imza attı. Önce Sedat ve Ceyhun'un yerde kalmasıyla Sivassporlular, daha sonra da Emre'ye ceza alanı içinde yapılan müdahalede G.Saraylılar penaltı bekledi. Abitoğlu her iki pozisyonda da devam kararı vererek maçın tansiyonunu yükseltti.

Hayal kırıklığı

Ali Turan gözden düştü Sarı-Kırmızılı takımda Sabri'nin sakatlığında savunmanın sağında forma şansı bulan Ali Turan, ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yaşattı. Karşılaşma boyunca hücuma hiç destek veremezken savunmada da yaptığı hatalarla Teknik Direktör Rijkaard'ın gözünden düştü.

Maçın notu

7

Sivasspor'un yıldızı parladı Sivasspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşma 90 dakika boyunca büyük bir mücadeleye sahne oldu. Sarı-Kırmızılılar, 7. dakikada Mustafa ile öne geçti. Ev sahibi takım, önce Zita ile beraberliği buldu. Mehmet Yıldız ve Ceyhun'la oyuna ağırlığını koyan Sivas, Cihan'la da galibiyete ulaştı.