Esnafların Projelerine Hibe Desteği Sağlanacak

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (KESKKK) Başkanı Mustafa Alan, 6 yeni destek programının KOBİ'lerin kullanımına açılacağını bildirdi.

Esnafların Projelerine Hibe Desteği Sağlanacak
KOSGEB İcra Komitesi tarafından kabul edilen ve KOBİ'lerin kullanımına açılacak olan 6 yeni destek programının duyurulduğunu bildiren KESKKK Başkanı Mustafa Alan, "Bu programlardan, KOBİ Proje Destek Programı, Araştırma Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı, Girişimcilik Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı ve Genel Destek Programına başvurular başlamıştır" dedi.
Destek programlarında kredi yerine hibe esaslı desteğin söz konusu olduğunu bildiren Alan, "KOBİ'lerin ya da meslek kuruluşlarının sunacakları projelere değişen oranlarda hibe desteği sağlanacaktır. Bu destek programlarına ilişkin detaylı bilgiler www.kosgeb.gov.tr ve konfederasyonumuzun www.tesk.org.tr internet adreslerinde yer almaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımız destek programlarına başvuru süreci ve koşulları hakkındaki bilgileri KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlükleri'nden de alabileceklerdir" diye konuştu.
Destek programlarından yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların öncelikle KOSGEB Veri Tabanına kaydolmaları gerektiğinin altını çizen Alan, "Daha önce kaydı bulunan esnaf ve sanatkarlarımız da bilgilerini güncellemelidir. KOSGEB Veri Tabanına kayıt işleminden sonra KOBİ Beyannamesi ve KOBİ Bilgi Dokümanı doldurulacak ve bilgisayar çıktısı alınacak. Bu dokümanlarla birlikte imza sirküleri, Esnaf ve Sanatkar Sicil Gazetesi ve ilgili odadan alınan ve faaliyet alanını gösteren belge ile birlikte KOSGEB Hizmet Merkezine başvuruda bulunulacaktır. Esnaf ve sanatkarımız, desteklenmesini istediği projeleri ya da proje fikirlerini öncelikle KOSGEB Hizmet Merkezi'ndeki KOBİ uzmanları ile birlikte değerlendirecek ve sonrasında projelerini KOSGEB'e sunacaklardır" ifadesinde bulundu.