AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Milletimiz darbelerin gölgesinde yaşamaktan bıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Artık milletimiz darbelerden ve darbelerin gölgesinde yaşamaktan bıkmıştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Artık milletimiz darbelerden ve darbelerin gölgesinde yaşamaktan bıkmıştır. Demokrasinin tadını almıştır ve özgürlüğün kıymetini bilmektedir." dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Sinop'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi,12 Eylül'de yapılacak referandumu değerlendirdi. Hüseyin Tanrıverdi, 12 Eylül'ün Türk demokrasisi için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. Tanrıverdi, "Artık milletimiz darbelerden ve darbelerin gölgesinde yaşamaktan bıkmıştır. Demokrasinin tadını almıştır ve özgürlüğün kıymetini bilmektedir. Temel haklarının sahibi olmak istemektedir. Dolayısıyla darbelerin bu imkanları doğurmadığını da bilmektedir. Darbeler Türkiye'de demokrasiyi doğurmamıştır ve doğurmayacaktır. Dolayısıyla milletimiz kendi eliyle demokrasiyi ortaya çıkartacak ve gerçek demokrasinin Türkiye'de yerleşmesi ve kökleşmesine karar verecektir. Biz 12 Eylül'de gelişime ve dönüşüme evet diyoruz. 'Evet' dediğimiz zaman hak ve özgürlüklerimize geleceğimize 'evet' diyoruz. Karanlıkların son bulmasına, çetelerin, mafyaların cuntaların son bulmasına 'evet' diyoruz. Demokrasi, iş, ekmek, özgürlük demektir. Türkiye'de kimi sorunlardan şikâyet ediyorsak, bu sorunların ortadan kaldırılmasının tek yolu Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Türkiye demokratikleştiğinde ne etnik gruplar, ne inanç grupları, ne azınlık gruplar, ne de ekonomik sorunlardan söz eden gruplar bu sorunlardan söz edemeyecektir. Bu sorunların tamamen ortadan kaldırılması için referandum da 'evet' diyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi partisinin Sinop il başkanlığının ardından Memur-Sen İl Temsilciliği'ni de ziyaret edip Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve sendika üyeleriyle görüştü Beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Merkez İlçe Başkanı Saffet Ünal ve teşkilat üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretinde de bulunan Tanrıverdi daha sonra, AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.