Saldırıya uğrayan yaralı güvercin artık emin ellerde

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kedinin saldırısı sonrasında kanadı kırılan ve yaralanan güvercin, bir veteriner tarafından tedavi altına alındı. Güverc

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kedinin saldırısı sonrasında kanadı kırılan ve yaralanan güvercin, bir veteriner tarafından tedavi altına alındı. Güvercinin uçup uçamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Erdemir caddesindeki Bugsy Pet Shop isimli dükkanın önünde bulunan yaralı güvercin, işletmenin veterineri Ferruh Koçak tarafından kurtarıldı. Kanadının kırık olduğu ve kanat altında da yaralarının olduğunu tespit eden veteriner hekim Koçak, ilk olarak yaralı güvercinin yaralarını temizlediğini söyledi.

Kırık olan kanadını ilaçladıktan sonra sargı bezi ile sardığını kaydeden Koçak, tedavi sürecini şu şekilde anlattı; "Güvercin, eğitmenimiz Hasan Akdeniz tarafından dükkanın önünde bulunmuş. Daha sonra bana haber verdiler. İş yerine gelir gelmez güvercinin kanadının kırık olduğunu ve kanat altında yaralar olduğunu tespit ettim. İlk olarak yara bölgesini temizledik. Sargı bezi, pamuk ve tekrar sargı bezi ile kanadının tedavisini yaptık. Tahminim, bir haftaya kadar kendisini toparlar. Yaralardan anladığım kadarı ile kedi tarafından ya ısırılmış ya da tırmalanmış. Kanadı kırık olan kuşların iyileşme şansları çok yüksek değil. Ancak tedavi süresince sürekli kontrolleri olacak. Sargı bezi açılacak. Tekrar bakılacak. Yapılacak olan gözlemden sonra karar vereceğiz."

Yaralı kuş, yapılan tedavinin ardından kafesine geri yerleştirildi. İlk günlerde yem yemesinin ve su içmesinin önemli olduğunu da aktaran Koçak, bu süreç içerisinde yaralı güvercinin tedavisini bizzat kendisinin yapacağını da sözlerine ekledi.