Hukukçular Birliği Başkanı Kılıçkaya: Anayasa değişikliğinin içeriğine bakarak oy kullanın

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin demokrasi, yargının demokratikleşme

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin demokrasi, yargının demokratikleşmesi, insan hakları, sendikal haklar ve özgürlükler açısından Türkiye için çok önemli değişiklikler içerdiğini belirterek, bu açıdan değişikliğin kabul edilmesi için büyük çaba sarf etmek gerektiğini söyledi. Kılıçkaya, "anayasa değişikliğinin içeriğine bakılarak oy kullanılmasını" istedi.

Adana Hilton Otel'de 109 sivil toplum kuruluşu üyesiyle iftar yemeğinde bir araya gelen Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri, burada değişikliğin neler getireceğini anlattı.

Kılıçkaya, referandumun siyasi bir seçim olmadığının halka çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini bildirdi.

Bir otobüsle 'evet' için Ankara'dan yola çıktıklarını dile getiren Kılıçkaya, yaptıkları anonslarla halkı referandumda 'evet'e çağırdıklarını bildirdi.

Amaçlarının Türkiye'yi dolaşmak olduğunu vurgulayan Kılıçkaya, "54 vilayet ve bu yol üzerindeki ilçeler ve kasabaları gezeceğiz. Halka anayasa değişikliğini bizzat anlatıyoruz. Çünkü bu anayasa değişikliği çok önemli. Ülkenin önünü açacak, ilerlemesi sağlayacak, hem hukuki hem de sosyal açıdan." diye konuştu.

Siyasilerin anayasa değişikliğini siyasallaştırmaya başladıklarına dikkat çeken Kılıçkaya, şunları kaydetti:

"Herkes siyasi partisi lehinde oy kullanma eğilime gidiyor. Türkiye'nin önünü açacak bir değişikliğin kabul edilmemesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Anayasa değişikliğini en güzel şekilde anlatalım. İnsanlar siyasi görüşlerinden bağımsız olarak anayasa değişikliğinin içeriğine bakarak oy kullansınlar. Hukukçulara ve sivil toplum kuruluşlarına bu konuda çok büyük görev düşüyor."