Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Spor Müdürü Köyünde Toprağa Verilecek

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Turan'ın (54) cenazesi yarın ikindi namazının ardından köyünde toprağa verilecek.

Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Spor Müdürü Köyünde Toprağa Verilecek
Bugün Rize'ye gitmek üzere Gümüşhane'den ayrıldıktan sonra Trabzon'un Maçka ilçesi Kiremitli mevkiinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Turan'ın cenazesi yarın Rize merkeze bağlı Selimiye köyünde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
Kaza Gümüşhane'de şok etkisi oluştururken, çok sayıda Gümüşhaneli olayın duyulmasının ardından Trabzon'a akın etti.

TURAN'IN ÖZGEÇMİŞİ:
1956 yılında Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Rize'de bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi inşaat bölümünden mezun oldu. Spora atletizmle ortaokul yıllarında başladı. Daha sonra amatör futbolcu olarak futbola yöneldi. 1977 yılında futbol hakemi oldu. 1979 yılında milli hakemliğe terfi etti. 1979 yılında amatör futbol antrenör kursunu bitirdi. 1979-1988 yılları arasında klasman hakemi olarak profesyonel hakemlik yaptı. 1986 yılında Nevşehir'de C futbol antrenör kursunu bitirdi. Daha
sonra futbol antrenörü A lisansı aldı. 1986 yılında futbolda kaleci eğitimi seminerini Mersin'deki kursta tamamladı. 1987 yılında İzmir Atatürk Stadı'ndaki kursta ikinci kez kaleci eğitimi kursunu bitirdi. 1988 yılında gençlerin eğitimi seminerine katıldı. 1990 yılında profesyonel gözlemciliğe başladı ve 2000 yılına kadar devam etti. 2001 yılında Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atandı. 2004 yılında Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atandı. 2006 -2009 yılları arası Gençlik ve Spor Genel
Müdürlüğü strateji daire başkanlığında görev yaptı. Mayıs 2009 yılında tekrar Gümüşhane Gençlik ve Spor il Müdürü olarak atandı.