Milletvekili Arıcı: Diğer partililerle görüşüyoruz, 80'leri görenler bu işe evet diyor

Antalya AK Parti milletvekili Abdurrahman Arıcı, referandumun siyasi bir konu olmadığını belirterek, "12 Eylül'de hayır diyenler gerçekten neye hayır

Antalya AK Parti milletvekili Abdurrahman Arıcı, referandumun siyasi bir konu olmadığını belirterek, "12 Eylül'de hayır diyenler gerçekten neye hayır dediğini bilmiyorlar, bize açıklayın dediğimizde söyledikleri bir şey yok, diğer partililerle de görüşüyoruz, 80'leri görenler bu işe evet diyor." dedi.

Antalya AK Parti milletvekili Abdurrahman Arıcı, Manavgat'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu. Arıcı, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı ile birlikte, Antalya'da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın rozet takması ile AK Parti'ye katılan Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun ve Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp'e tebrik ziyaretinde bulundu.

Arıcı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Kırsal kesimlere gittiğimizde bu iş tamam sonucuna ulaşıyoruz ama yine de herkese anlatmamız gerekiyor, biz de gezip anlatıyoruz." dedi.

Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun da zaten daha önce de AK Parti'li olduklarını, fakat şartların kendilerini uzaklaştırdığını ifade etti. Başkan Coşkun, "Referandumla ilgili zaten evet diyeceğimizi herkes biliyordu, çevremizle de zaten bu konuları görüşüyorduk, Başbakanımıza da söz verdik, Çolaklı'da çıkabilecek en yüksek evet'in çıkması için uğraşacağız, muhalefet de zaten hayır'ı siyasi malzeme olarak kullanıyor, yoksa onların da tüzüklerinde bu anayasa değişikliği bulunuyor, gönüllerini açsalar onların da evet diyeceklerine inanıyorum, paket yeterli olmayabilir ama ileride daha iyisi de yapılacaktır." diye konuştu.

Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ise Demokrat Parti geleneğinden gelen bir aile olduklarını ifade etti. Başkan Alp, şunları söyledi:

"Adnan Menderes bizim büyüğümüz, çok başkanlarla çalıştık ama Hüsamettin Cindoruk'un neden hayır dediğini anlamış değilim, ben ve çevrem Taşağıl ve civarında evet çıkması için Başbakanımıza söz verdik, elimizden gelen her şeyi yapacağız, diğer partiler de demokrasi için evet denmesi gerektiğini biliyorlar ama bu işi siyasileştirmeye çalışıyorlar." dedi, ayrıca milletvekili Arıcı, merkez ve köylerden gelen 7 muhtara AK Parti rozeti taktı, muhtarlar da evet için çalışacaklarına söz verdiler.