Maliye Bakanı Şimşek Ak Parti'ye Geçenlere Rozet Taktı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki temasları çerçevesinde bazı siyasi partilerden AK Parti'ye geçenlere parti rozeti taktı.

Maliye Bakanı Şimşek Ak Parti'ye Geçenlere Rozet Taktı
Türkiye'nin çok önemli bir dönüm noktasında olduğunu belirten Bakan Şimşek, daha demokratik, daha özgürlükçü ve hukuk sisteminin daha iyi işlemesine yönelik çok önemli bir anayasa değişiklik paketiyle milletin önünde olduklarını kaydetti.
2007 yılında seçimler için vatandaşın önüne tekrar gittiklerinde, tekrar iktidar olunursa, iradeyi ortaya koyarlarsa, darbe anayasasını köklü şekilde değiştireceklerini söylediklerini dile getiren Şimşek, "Vesayet sistemine son vereceğiz. Milli iradeyi daha güçlü bir şekilde Türkiye'de geçerli kılacağız dedik. Bu nedenle 2007 yılında anayasa değişikliğini başlatmak istedik" dedi.
Daha sonra mecliste grubu bulunan siyasi partilerden anayasa uzlaşma komisyonuna üye istediklerini hatırlatan Bakan Şimşek, "Fakat onlar bu uzlaşma için gerekli iradeyi ortaya koymadılar ve gereken desteği vermediler. Hatta üye bile vermediler. Türkiye o anlamda büyük bir fırsatı kaçırdı. Ama bütün bunlara rağmen irademizi ortaya koyduk. Gerçekten vatandaşımızın özgürlük alanını genişleten, hak ve özgürlükleri çok daha ileriye götüren demokrasimizin standartlarını iyileştiren hukukun üstünlüğünü
oturtmaya çalışan bir değişiklikle karşı karşıyayız. Bu değişikliklerin kabul edilmesi halinde tabi ki bütün sorunlar çözülmüş olmayacak. Ama Türkiye çok önemli bir mesafe kat etmiş olacak. O nedenle bu değişikliği çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Mehmet Şimşek konuşmasının ardından AK Parti'ye geçenlere rozet takarak basın mensuplarına poz verdi.
Düzenlenen toplantıya, ilçe belediye başkanları Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile çok sayıda partili katıldı.