Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yurtdışından 80 Öğrenci Alacak

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne, 4 yıllık lisans eğitimi veren programlar için yurtdışından toplam 80 yabancı öğrenci kontenjanının ayrıldığı bildirildi.

7 Aralık Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan verilen bilgide göre, son başvuru tarihinin 20 Ağustos 2010, sonuçların açıklanmasının ise 27 Ağustos .2010 tarihinde yapılacağı, ayrıca ayrıntılara adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Üniversiteye başta Suriye olmak üzere diğer ülke öğrencilerinin de başvurabileceğini belirten yetkililer, müracaat için lise mezunu olmanın yeterli olduğunu, lise mezuniyet notunun 240 üzerinden en az 170 olması gerektiğini belirttiler.
Öte yandan Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Genel Türk Tarihi, Yakınçağ Tarihi ile Eğitim Bilimleri anabilim dallarına, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde ise Biyoloji, Fizik, Kimya ve İnşaat anabilim dalları tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alınacağı açıklandı. Başvuru tarihlerinin 1-24 Ağustos, sonuç ilanlarının ise 27 Ağustos'ta üniversitenin internet sayfasında (www.kilis.edu.tr) açıklanacağı ifade edildi.