Kamu-Sen en düşük memur maaşına 310 lira zam istedi

Kamu-Sen, 15 Ağustos'ta başlayacak memur maaş artışı görüşmelerindeki taleplerini açıkladı. Konfederasyon Başkanı Bircan Akyıldız, "2011 yılında kamu

Kamu-Sen, 15 Ağustos'ta başlayacak memur maaş artışı görüşmelerindeki taleplerini açıkladı. Konfederasyon Başkanı Bircan Akyıldız, "2011 yılında kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebi en düşük dereceli memur için 310 TL'dir." dedi.

Konfederasyon binasında basın açıklaması yapan Akyıldız, toplu görüşmelerde masaya getirecekleri mali haklarla ilgili taleplerini üç ayrı kategoride belirlediklerini kaydetti. Ek ödeme oranlarının artırılarak, kurumlar arasındaki ücret farkının aşağıya çekilmesi ve ücret adaletinin sağlanmasını istediklerini kaydeden Akyıldız, kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerine yetecek düzeyde ücret almalarını talep etti.

Sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen Toplu Görüşme Priminin yeniden hayata geçirilmesini de hükümete ileteceklerini ifade eden Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmaması nedeniyle kamu görevlilerinin 262 TL ile 284 TL arasında kaybı olduğunu refah payı uygulamasından vazgeçilmesi nedeniyle 182 TL ile 239 TL arasında kayıp yaşandığını aktardı.

Bircan Akyıldız, "Dolayısı ile mali talebimiz öncelikli olarak bu kayıpların karşılanması, 2011 yılı için uygulanacak maaş artışlarının da bu rakama eklenmesi şeklindedir. Buna göre; geçmiş dönem kayıplarının karşılanması için seyyanen 200 TL, 2011 yılı için ise enflasyon hedefinin üzerine yüzde 2 refah payı eklenmesi suretiyle ulaşılan yüzde 10 maaş zammı talep ediyoruz." değerlendirmesi yaptı. Bu talepler ışığında Kamu-Sen'in 2011 yılında kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusundaki mali talebinin en düşük dereceli memur için 310 lira olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Akyıldız, memurların oy kullanamama tehlikesinin siyasi irade tarafından yapılacak bir düzenlemeyle giderilebileceğini aktardı. Referandumun hayırlı sonuçlar vermesini diledi.