Sözleşmeli öğretmenler bakanlığa seslendi: İl emri istiyoruz

Ankara'ya çeşitli illerden gelen ataması yapılmayan bir grup sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 'İl emri' çıkarılması için eylem

Ankara'ya çeşitli illerden gelen ataması yapılmayan bir grup sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 'İl emri' çıkarılması için eylem yaptı. Çoğu eylemcinin kucaklarında çocuğu ile katıldığı protesto gösterisinde bazı öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ataması yapılmayan sözleşmeli eş durumu mağduru yaklaşık 60 kişi MEB önünde toplandı. Bazı öğretmenler eyleme kucaklarında bebekleriyle katıldı. Hamile öğretmenlerin de eyleme katıldığı görüldü. "Sözleşmeli öğretmenler il emri istiyor", "Başbakan 3 çocuk istiyoruz" dövizleri taşıyan göstericiler, "Çubukçu artık bizi ayırma", "Nimet Çubukçu duy sesimizi" şeklinde slogan attı. Bu sırada Türkçe Öğretmeni Tuba Bektaş, yaşadıkları olumsuzlukları anlatırken duygulu anlar yaşadı. Eylem sırasında bazı öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Grup adına açıklama yapan Sevcan Altun, bakanlık önünde toplanma sebeplerini aile bütünlüğünü sağlamak amaçlı olduğunu söyledi. İl içi ve il dışı gibi tayin haklarının olmadığının ve bunun yanında pek çok haktan mahrum kaldıklarını sıralayan Altun, "Biz artık mesleğimizi yapmak istiyoruz.Tayin hakkı, idareci olma şansı gibi onlarca hakkı olmayan biz sözleşmeli öğretmenlerin, tek hakkımız olan eş durumu tayinleriyle eşlerine kavuşma hakkı da il emrinin kaldırılmasıyla elimizden alınmıştır. Artık aileler parçalanmasın, artık öğretmen analar babalar gözyaşlarıyla uyumasın, artık çocuklar ana babalarından ayrı büyümesin. Artık gerçek öğretmen gibi yaşayalım." dedi. Açıklamanın ardından gruptan bir heyet MEB yetkilileri ile görüşmek için içeri girdi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından anlaşma sağlanamadı ve grup üyeleri buradan ayrılarak eylemlerini sürdürmek için Abdi İpekçi Parkı'na gitti.