Zabıtadan kaçak su kullanıcılarına operasyon

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaçak içme suyu kullanan şahıslara yönelik zabıta ekipleri operasyon düzenledi. İlçeye bağlı mahallelerde bulunan bahçe ve

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kaçak içme suyu kullanan şahıslara yönelik zabıta ekipleri operasyon düzenledi. İlçeye bağlı mahallelerde bulunan bahçe ve ahırlarda kaçak içme suyu kullanan kişileri tespit eden zabıta ve içme suyu kesme ekipleri, su şebekesine kaçak olarak takılan aparat ve hortumları topladı. Ev ve bahçe sahiplerine uyarılarda bulunan ekipler, kaçak su kullanan vatandaşların isimlerini kayıt altına aldı.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Türkiye'nin son 38 yılın en sıcak mevsimini geçirdiğini hatırlattı.

Çöl sıcakları nedeniyle ilçeye ihtiyacından 5 kat fazla su verdiklerini ancak içme suyu depolarını bir türlü normale getiremediklerini kaydeden Başkan Sel, bunun nedenini ise kaçak su kullanımına bağladı.

Kaçak su konusunda ilçe halkından yardım ve destek beklediklerini belirten Sel, "Vatandaşlardan özellikle bahçelerinde 24 saat hortumlarla su akıtan vatandaşları 153 zabıta amirliğine bildirmelerini istiyoruz. Kesinlikle kaçak su kullananların üzerine bundan böyle gideceğiz. Hortumları toplayıp haklarında yasal işlemlere başlayacağız. Onun için bu vatandaşlar kesinlikle komşularının haklarına tecavüz etmesinler. Mübarek Ramazan ayında insanları susuz bırakmasınlar. Haksızlık yapmasınlar, Oruçlarına kul hakkı ile leke düşürmesinler. Bu konuda belediyemiz kesin karar almıştır. Çünkü Suşehri'nin en büyük sorunlarından bir tanesi budur." dedi.