Yıldız ihalelerde yüksek teklif veren şirketleri uyardı

Elektrikte dev dağıtım özelleştirmelerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ihalelerde en yüksek teklifi veren şirketleri uyardı, "Başarının şartı kaliteli hizmetten geçer" dedi. Artan elektrik kesintileri konusunda da bir uyarısı vardı Enerji Bakanı'nın. Bakan, "Kimse elektrik kesintisi istemez. Özel sektörün daha dikkat...

Elektrikte dev dağıtım özelleştirmelerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ihalelerde en yüksek teklifi veren şirketleri uyardı, "Başarının şartı kaliteli hizmetten geçer" dedi. Artan elektrik kesintileri konusunda da bir uyarısı vardı Enerji Bakanı'nın. Bakan, "Kimse elektrik kesintisi istemez. Özel sektörün daha dikkatli davranacağına inanıyorum" diye konuştu. Rekor kırılan elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından Bakan Yıldız ihalelerde en yüksek teklifi veren şirketleri, "Özelleştirmelerin başarılı olabilmesinin en büyük şartı bu hizmetlerin daha kaliteli verilebiliyor olmasıdır. Özel sektörün kayıp kaçakla ilgili taahhütleri var. Bu taahhütlerle beraber kayıp kaçak oranları azaldığı oranda tarife olumlu etkilenir" sözleriyle uyardı.

Bakan Yıldız'a özelleştirilen dağıtım bölgelerinde elektrik kesintilerinde artış var iddiaları da hatırlatıldı.

Bakan, "Özel sektörün kamuya göre daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum" dedi ama özel sektörü bir defa daha uyarmayı ihmal etmedi.

Yıldız, "Bir saat 5 saat telefonla konuşmayabiliriz ama bugün yarım saatlik bir elektrik kesintisini hiçbirimiz istemeyiz. Bazı vatandaşımızın hak ettiği refah seviyesidir. O nedenle özel sektörün daha itinali ve daha dikkatli davranacağına inanıyorum" diye konuştu.