Yabancı öğrenciler Çorum'u tuvale yansıttı

5. Dünya Gençlik Kongresi'ne katılan yabancı öğrencilerden 55'i Çorum'a geldi. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler, ziyaret anısına

5. Dünya Gençlik Kongresi'ne katılan yabancı öğrencilerden 55'i Çorum'a geldi. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler, ziyaret anısına hep birlikte Çorum resmi yaptı.

Çorum'a gelen 23 ülkeden 55 öğrenci, Valilik, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde 4 gün boyunca ağırlandı. Ziyaret kapsamında şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulan öğrencilere Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdiresi Mihrinur Karakaya ile Tercüman Neslihan Çiftlik eşlik etti. Çorum programına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret ile başlayan yabancı konuklar, şehir merkezindeki doğal ve tarihi güzellikleri gezdi. Alacahöyük, Boğazkale ve Hattuşa'ya giden öğrenciler, son olarak Ortaköy'deki Şapinuva ören yeri ile doğa harikası İncesu Kanyonu'nu ziyaret etti. Köy muhtarı Şükrü Demir tarafından ağırlanan ve kanyon girişindeki alanda piknik yapan gençler, burada Çorum'a özel bir hatıra resmi yaptılar. Resim öğretmenleri Bünyamin Ağbal, Erhan Çakır ve Korkut Şahin'in yardımıyla yapılan resimde Çorum'un simgelerinden Saat Kulesi, Aslanlı Kapı, Hitit Güneşi ve Çift Başlı Kartal yer aldı. Öğrenciler daha sonra resim önünde hatıra fotoğrafı çekindi.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdiresi Mihrinur Karakaya, yabancı öğrencilerin yaptığı Çorum resminin Gençlik Merkezi binasında hatıra olarak sergileneceğini ifade etti.

SOĞAN TARLASINDA HASAT YAPTILAR

Kanyon içinde gezintiye de çıkan öğrenciler, daha sonra köydeki bir soğan tarlasında imece usulü hasat yaptılar. İmece uygulamasına katılan gençler, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşamak, insanlara faydalı olabilmek için çalışmanın ayrı bir zevk olduğunu söylediler.