Sıcaklardan bunalan hayvanlar, su birikintilerini mesken tuttu

Kavurucu yaz sıcakları, insanların yanı sıra hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığı Samsun'da hayvanlar, seri

Kavurucu yaz sıcakları, insanların yanı sıra hayvanları da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığı Samsun'da hayvanlar, serinlemek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Tarihi ve turistik kentte özellikle sokak hayvanlarının sıcağa karşı bulduğu çözümler dikkat çekiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sevgi Gölü, şehirde yaşayan insanların en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. Gölde yaşayan ördek ve kuğular, kendilerini izlemeye gelen insanlara nispet yaparcasına ahenkle süzülüyor. Ara sıra başlarını suya sokup çocukların attığı ekmek kırıntılarıyla beslenen kuğular, çıkardıkları seslerle ilgi odağı oluyor.

Soka köpekleri ise bunaltan sıcağın altında serinlemenin yolunu su birikintilerinde buluyor. Belediyelerin parkları sularken oluşturduğu su birikintileri, köpeklerin açık hava havuzu oldu. Su ihtiyaçlarını buradan karşılayan sokak köpekleri, suda yatıp yuvarlanarak sıcaktan korunmaya çalışıyor. Zaman zaman bu keyfi paylaşmak istemeyenlerin verdiği kavga ise görenleri şaşırtıyor. Köpekler arasında şanslı olanları sıcaklar pek etkilemiyor. Sahibinin himayesinde çeşme altında şampuanla yıkanıp havlu ile durulanan köpekler, bu ilgiden ise oldukça memnun görünüyor.

Suya giremeyen kediler, deniz kenarlarında dolaşmayı tercih ederken, hayvanlar aleminin en şanslıları ise hiç şüphesiz güvercinler. Şehrin muhtelif kavşaklarında bulunan fıskiye kenarlarını mesken tutan güvercinler, ücretsiz duş yapmanın keyfini çıkarıyor.