SBS'de 350 üzeri puan alan öğrenciler ödüllendirildi

Artvin'in Hopa ilçesinde SBS'de 350 ve üzerinde puan alan 105 öğrenci ödüllendirildi. Hopa Atatürk Lisesi'ndeki programda konuşan Artvin Valisi Mustaf

Artvin'in Hopa ilçesinde SBS'de 350 ve üzerinde puan alan 105 öğrenci ödüllendirildi. Hopa Atatürk Lisesi'ndeki programda konuşan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, nitelikli sınıfların artırılması ve Artvin'in eğitimde layık olduğu yere gelmesi için il genelinde çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Bireysel zorlukların başarıya engel olmadığını vurgulayan Vali Yemlihalıoğlu, bugün üst düzey yerlerde bulunan birçok kişinin geçmişinin sıkıntılarla dolu olduğunun altını çizdi.

Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise yaptıkları değerlendirmelerde milli eğitim ve öğrencinin başarısını etkileyen faktörleri ve sorunların fiziksel yetersizlik, öğretmenlerin sık sık yer değiştirmesi, öğrencilerin başarıya teşvik eksikliği ve velilerin yetersiz bilinçlendirilmesi olduğunu belirterek, bu sorunların giderilmeye çalışıldığını ifade etti. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın finansmanını üstlendiği program, öğrencilere ödüllerin takdim edilmesi ile son buldu. Programda, 450-500 aralığında puan alan 5 öğrenciye notebook bilgisayar, diğer öğrencilere de puan aralığına göre mp-4 ve mp-3 hediye edildi.

Programa Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Artvin Garnizon Komutanı Mustafa Erdem, Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Hopa Emniyet Müdürü Fatih Ünlü, Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Engin Koyuncu, AK Parti Hopa İlçe Başkanı Haydar Kalender ve çok sayıda davetli katıldı.