Rusya'daki Yangınlarda 13 Bölge Yerle Bir Oldu

Rusya, aşırı sıcakların yol açtığı ve çok sayıda insanın etkilendiği yangınlar nedeniyle yok olan yerleşim birimlerini tekrar inşa etmek için 6.5 milyar ruble (217 milyon dolar) harcayacak.

190 bin hektarlık alanda 554 yangının halen sürdüğünün açıklandığı Rusya'da, binlerce insan evsiz kaldı. Vatandaşlara yeni yerleşim birimleri sağlamak için çalıştıklarını açıklayan Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, 13 bölgedeki inşaat çalışmalarının 1 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Yangından büyük çapta etkilenen bölgelere getirilen buldozerler, yeni inşaat alanları için temizlik yaparak, ilk çalışmalarına bugün başladı. Yetkililer, yapı çalışmalarını 28 alana yerleştikleri internet kameralarıyla
izleyecekler. Çalışmaların 25 Ekim'de sona ermesi bekleniyor. İnşaat çalışmaları bitene kadar, yangın kurbanları yeni evlerine yerleşecek, ya da ödenecek tazminatı alacaklar. Sağlık Bakanlığı ülkede süren yangın felaketine bağlı olarak ülke genelinde 472 kişinin hastanelere başvurduğunu, hayatını kaybedenlerin ise 54'e yükseldiğini açıkladı. Öte yandan Rus ekonomisinin yangın ve kuraklıktan kaynaklanan ekonomik kaybının 15 milyar dolar olduğu belirtildi.