Ramazan'da gıda denetimleri artacak

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca Erzincan'da bulunan toplu tüketim yerleri ile gıda satış noktalarına sıkı dene

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca Erzincan'da bulunan toplu tüketim yerleri ile gıda satış noktalarına sıkı denetim uygulayacak.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba gösteriyor. Ramazan öncesi yapılan denetimlere zaman zaman Tarım İl Müdürü Ali Lek de katılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Lek, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini kaydederek, Gıda Yasası'na aykırı durumlarda yasal işlemlerin derhal uygulanacağını söyledi. Denetimler kapsamında marketler, lokantalar, pastaneler gibi toplu tüketim yapılan ve gıda satılan işyerleri denetlenecek.

Tarım İl Müdürü Ali Lek, kurumlarının önceliğinin yasaların verdiği yetki çerçevesinde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlanmaktadır. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirilecektir. Marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Aynı şekilde lokanta, pastane, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinde de geniş çaplı kontroller başlatılacak ve Ramazan ayı boyunca bu denetimler sıkı şekilde sürdürülecektir. Gerek Bakanlığımız gerekse İl Müdürlüğümüz yasalara uygun olmayan hiçbir gıda satışına izin vermeyecektir." dedi.

HAZIR KIYMALARI SATIN ALMAYIN

Tarım İl Müdürü Lek, hazır kıyma satışının yasalar tarafından yasaklandığına dikkat çekerek, hazır halde satışa sunulan kıymaların satın alınmaması konusunda uyardı. Hazır kıyma satışının sağlık açısından uygun olmadığına dikkat çeken Lek, halktan hazır kıyma satan işletmeleri Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirmelerini istedi. En iyi gıda denetçisinin tüketici olduğuna vurgu yapan Lek, "Halkımız yapacakları gıda alışverişleri esnasında karşılaştıkları olumsuzlukları Müdürlüğümüze bildirirlerse, ekiplerimiz bu ihbarları anında değerlendirecektir." dedi.

LOKANTALAR RAZAMAZ PİDESİ SATAMAZ

İl Müdürü Ali Lek, diğer önemli bir konunun da Ramazan ayı boyunca satışa sunulan Ramazan pidesi olduğunu söyledi. Ramazan pidesini sadece üretim izni bulunan fırınlar ile ekmek fabrikalarının üretilebileceğinin altını çizen Lek, önceki yıllarda bazı lokantaların pide satışı yapabilmek için girişimlerde bulunduğunu, ancak yasaların buna izin vermediğini söyledi. Lek, Ramazan pidesi satan lokantalara da derhal yasal işlemlerin uygulanacağını söyledi.

İl Müdürü Lek, vatandaşların gıda üretim ve satış noktalarında karşılaştıkları uygunsuz durumlarla ilgili olarak Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak şikayetlerini iletebileceklerini söyledi.