Pet şişeleriyle yüzmeye çalışan genç denizde kayboldu

Yüzme bilmediği için pet şişelerini beline bağlayıp Avcılar sahilinde denize giren 20 yaşındaki Olcay Sancak, şişelerin su alması nedeniyle boğularak,

Yüzme bilmediği için pet şişelerini beline bağlayıp Avcılar sahilinde denize giren 20 yaşındaki Olcay Sancak, şişelerin su alması nedeniyle boğularak, denizde kayboldu. Sancak'ın cesedi tüm aramalara rağmen bulunamazken, yakınları sahil kenarına akın etti. Sahilde birçok insanın boğulduğunu belirten vatandaşlar, deniz kenarına güvenlik görevlisi ya da cankurtaran görevlendirmeyen belediyeyi suçladı.

Avcılar'da alış-veriş yaptıktan sonra serinlemek isteyen Olcay Sancak ve kuzeni Cevat Pekidiz (19), Ambarlı sahilinde dün saat 17.00 sıralarında sandalla denize açıldı. Kıyıdan 25-30 metre açılan iki kuzenden yüzme bilmeyen Olcay Sancak, beline bağladığı pet şişelerle denize atladı. Bir süre denizde yüzen Sancak, pet şişelerin su alması nedeniyle panikleyip suda çırpınmaya başladı. Kuzeninin boğulduğunu gören Pekidiz, Sancak'ı kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Sancak bir anda denizde kayboldu.

Pekidiz'in yardım istemesinin ardından olay yerine kıyıdaki tekneler geldi. Ancak tüm aramalara rağmen Sancak'ın cansız bedenine ulaşılamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Pekidiz'in ifadesini aldı. İddiaya göre olay yerine gelen sahil güvenlik ekibinde, dalgıç olmaması nedeniyle arama çalışmalarına katılamadı. Havanın kararmasının ardından arama çalışmaları vatandaşın kendi imkânlarıyla devam etti. Suyun üzerini el feneriyle tarayan vatandaşlar, büyük çaba sarf etti.

Bu arada sahil şeridine gelen Sancak'ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Sancak'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Kuzeni Sancak'ın yüzme bilmediğini ve bu nedenle boş pet şişeleriyle yüzmeye çalıştığını belirten Pekidiz, "İkimiz birlikte denize girdik. Olcay'ın belinde bağlı olduğu pet şişeler herhalde patlak olduğu için su aldı. Olcay'ın bir anda denizde çırpındığını gördüm. Ben de onun yanına doğru yüzdüm. Ona yardım etmeye çalışırken, bir anda suda kaybolduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Teknesiyle arama çalışmalarına katılan Ersin Özer, talihsiz gencin cansız bedeninin tüm aramalara rağmen bulunamadığını söyledi. Olaydan bir süre sonra sahil güvenlik polisinin geldiğini kaydeden Özer, dalgıç bulunmaması nedeniyle sahil güvenliğin dip araması yapamadığını dile getirdi.

Avcılar sahilinde birçok gencin boğularak hayatını kaybettiğini anlatan Dilan Gencer ise, sahil şeridinde güvenlik görevlisi ya da cankurtaranın bulunmadığını söyledi. Avcılar Belediyesi yetkililerini önlem almamakla suçlayan Gencer, sahil kenarında 'denize girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelasının bulunmadığına dikkat çekti.

Aramalar durdurulurken, sabah saatlerinden itibaren yeniden aramaların devam edeceği öğrenildi.

Terlik imalathanesinde çalışan Sancak'ın iki ay sonra vatani görevini yapmak üzere askere gideceği belirtildi.